Școlile din municipiul Buzău au revenit la scenariul galben

22 februarie 2021 | 0 comentarii |

Astfel, o parte dintre elevi vor urma cursurile on-line pe parcursul următoarelor două săptămâni, după ce incidența cazurilor noi de Covid-19 a depășit din nou, în cele două săptămâni anterioare, pragul de 1 la mie.

 

La două săptămâni după ce au revenit în băncile școlilor după o lungă perioadă în care au învățat de la distanță, cea mai mare parte a elevilor școlilor din municipiul Buzău s-au întors de azi la învățământul on-line, cel puțin pentru următoarele două săptămâni. Aceasta, după ce rata de infectare cu noul coronavirus la nivelul municipiului a depășit din nou pragul de 1 la mie, ceea ce impune trecerea la scenariul galben. La debutul celui de-al doilea semestru, pe data de 8 februarie, incidența la nivelul municipiului era de 0,83 la mie, ceea ce a permis reluarea cursurilor în regim normal în toate unitățile școlare din oraș. Ulterior, rata infectărilor început să crească ușor de la o zi la alta, menținându-se la limita dintre scenariul verde și scenariul galben. Vineri a fost făcută obișnuita evaluare la două săptămâni a situației epidemiologice din județ, ocazie cu care s-a constatat că, în perioada analizată, incidența la nivelul municipiului ajunsese la 1,03 la mie.În week-end a scăzut la 1 la mie, după care a crescut ușor, până la 1,05 la mie.

În consecință, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis trecerea școlilor din municipiu în scenariul galben, începând cu data de azi. Asta înseamnă că în următoarele două săptămâni, până la viitoarea evaluare, la cursuri vor mai merge doar preșcolarii, elevii din clasele I-IV și cei din clasele a VIII-a și a XII-a. Ceilalți elevi au revenit începând de azi la cursurile on-line, și speră ca se vor întoarce la scoală peste două săptămâni, asta doar în cazul în care incidența îmbolnăvirilor va scădea din nou sub 1 la mie. În cazul Centrului de Educație Incluzivă din Buzău s-a decis ca activitatea să se desfășoare exclusiv on-line.

 

O decizie similară s-a luat și în cazul unităților de învățământ din orașul Pogoanele, care trec de azi în scenariul galben, după ce incidența cazurilor de Covid-19 la nivelul localității a ajuns la 1,53 la mie în ultimele două săptămâni.

În schimb, la C.A. Rosetti, toți elevii pot merge de azi la școală, după ce localitatea a fost inclusă în scenariul verde, ca urmare a scăderii incidenței la 0,88 la mie.

Totodată, întrucât la nivelul localităților Poșta Câlnău și Pogoanele, incidența cazurilor noi de infectare a depășit pragul de 1,5 la mie, au fost reintroduse restricții pentru prevenirea răspândirii bolii.  Astfel, activitatea localurilor de alimentație publică și a sălilor de jocuri de noroc este permisă doar la 30% din capacitate, la fel și cea a sălilor de spectacole. Totodată, este interzisă organizarea de evenimente publice sau private în aer liber și în spații acoperite.

 

La nivelul județului, din cele 741 de unități de învățământ, 74 au trecut de azi în scenariul galben, iar circa 15.000 vor urma cursurile on-line pentru următoarele două săptămâni. Incidența infectărilor în județ se menține la o valoare scăzută, de 0,58 la mie, cu valori mai ridicate la Colți, Mărgăritești, Poșta Câlnău și Pogoanele localități în care sunt în vigoare restricții specifice scenariului galben.

Săptămâna aceasta începe și campania de vaccinare a cadrelor didactice. Începând de joi, 25 februarie, peste 400 de dascăli din județ se vor vaccina la centrul de vacinare înființat la Casa Corpului Didactic, cei mai mulți intre ei, cu vârste de până-n 55 de ani, urmând să fie imunizați cu vaccinul de la Astra Zeneca.

În ultimele 24 de ore, au mai fost confirmate 15 cazuri noi de infectare, vârsta pacienților fiind cuprinsă între 8 luni și 81 de ani.  S-a ajuns astfel la un total de 9.414 cazuri confirmate în județ de la debutul pandemiei, dintre care 8.865 s-au vindecat, iar 262 au decedat.

 


Categorii: Actual, Comunitate, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*