Scortisoara, „vedeta” condimentelor in sezonul rece

26 decembrie 2015 | 0 comentarii |

Folosita in aceasta perioada pentru aromatizarea bauturilor calde dar si a prajiturilor, scortisoara are si importante beneficii terapeutice.

 

scortisoaraPerioada Sarbatorilor de Iarna este aproape de neconceput fara mirosul discret si aroma de scortisoara, condiment care nu lipseste din bauturile calde, fie ca e vorba de vin fiert sau de ceai, dar nici din prajiturile carora le da o aroma inconfundabila.

Pe langa miros si aroma, scortisoara are si calitati terapeutice, este un aliat al inimii, protejand organismul de infarct si de atac cerebral.

Aroma scortisoarei are efect tonic asupra activitatii cerebrale, imbunatatind memoria si indepartand riscul instalarii bolilor neurodegenerative, conform unui studiu recent realizat de cercetatorii din Statele Unite. In cadrul cercetarii, persoanele care au mestecat o guma cu aroma de scortisoara au obtinut rezultate bune la testele de memorie. Scortisoara are, de asemenea, efect antitumoral, studiile pe soareci aratand ca scortisoara reduce riscul de limfom, melanom, cancer cervical si colorectal.

    ceaiPentru ca ajuta la stimularea metabolismului si activeaza arderea grasimilor, scortisoara este un aliat de nadejde si al persoanelor care vor sa slabeasca. Nutritionistii sugereaza ca pofta de dulce ar putea fi potolita cu ajutorul unei salate de fructe, pudrata cu scortisoara.

Scortisoara poate fi de mare ajutor si persoanelor predispuse la diabet, pentru ca echilibreaza glicemia, stimuland secretia de insulina, jucand astfel un rol important in prevenirea diabetului. Testele au demonstrat o reglare a nivelului glicemiei dupa masa la pacientii care au consumat, intr-un interval de o luna, un gram de scortisoara pudra pe zi.

In aceasta perioada putem profita la maximum si de proprietatile antiinflamatoare si antibacteriene ale scortisoarei pentru tratarea durerilor in gat, virozelor si bronsitei. In acest sens, se recomanda prepararea unei infuzii din unul-doua batoane de scortisoara intr-o cana cu apa fierbinte, care se lasa la infuzat cateva minute, dupa care se consuma cu lamaie si miere sau in combinatie cu ceai.

 


Categorii: Actual, Lifestyle

Adaugati un comentariu


 

*