Scumpirea medicamentelor ieftine, explicată de Marcel Ciolacu

6 aprilie 2023 | 0 comentarii |

Liderul social- democrat susțține că fabricile care produc medicamente generice trebuie să rămână pe profit, pentru a putea produce în continuare medicamente accesibile tuturor și pentru a-și menține salariații. 

 

În contextul actualei crize a medicamentelor și a riscului ca multe medicamente ieftine să dispară pe piață, liderul PSD, Marcel Ciolacu a afirmat că scumpirea medicamentelor ieftine este necesară, pentru ca fabricile care produc medicamente generice să poată produce în continuare astfel de medicamente și să-și mențină salariații.

„Alinierea cu 15% se va face din luna aceasta şi pe urmă vedem, cu indicele de inflaţie, cum venim la preţul plafonat, astfel încât medicamentele generice şi fabricile care produc medicamente generice să rămână pe profit”, a subliniat Ciolacu, după participarea la un eveniment organizat de o școală din Capitală, de Ziua Sportului.

Liderul social-democrat consideră că este extrem de important să se găsească o soluție pentru menținerea medicamentelor generice pe piață, pentru că acestea sunt foarte accesibile tuturor cetăţenilor, întrucât sunt mult mai ieftine şi se produc în România. În plus, nu trebuie ignorat faptul că în fabricile de medicamente generice din România sunt peste 2.500 de angajaţi, a mai spus liderul social-democrat.

 

Referitor la eliminarea unor sporuri, Marcel Ciolacu a precizat că „nu a vorbit nimeni despre acest lucru, dar a menționat că, din punctul său de vedere, „poate în zona unde sunt medici, unde sunt gărzi, trebuie să ieșim din logica asta a sporurilor. Sporurile deja câștigate trebuie incluse în anvelopa salarială și am terminat această discuție”, menționând că reformele trebuie accelerate în toate domeniile de activitate, chiar dacă acestea „costă politicienii”.

Liderul social-democrat a subliniat că „în sondaje întotdeauna există opoziție când se întâmplă o reformă, ba în sistemul de sănătate, ba în educație, ba la finanțe când cerem să se facă digitalizarea…”, dar că împreună cu Nicolae Ciucă e hotărât să ducă reformele asumate prin PNRR până la capăt. „Trebuie să schimbăm ce n-a funcționat și să ne asumăm acest lucru, îndrăzneț și cu curaj”, a mai spus Ciolacu.

Afirmațiie au fost făcute chiar cu o zi înainte de Ziua Mondială a Sănătății, un eveniment sportiv organizat de primarul sectorului 4, Daniel Băluță, la care liderul PSD a participat alături de Elisabeta Lipă, iar cu acest prilej a anunțat „cu tristețe” că în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă sunt „sunt zero euro pentru sport”.

 


Adaugati un comentariu


 

*