Serviciul ALOPEDI ar putea fi integrat în sistemul național de telemedicină

21 ianuarie 2021 | 0 comentarii |

Totodată, acesta s-ar putea extinde și în alte unități medicale pediatrice din țară, iar modelul va putea fi preluat chiar și peste hotare.

 

În luna în care împlinește 7 ani de la înființare, serviciul call-center dedicat sfaturilor medicale pediatrice ALOPEDI a primit un prețios dar, chiar din partea Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), ca recunoaștere rezultatelor activității desfășurate în toți acești ani. Astfel, OMS a recunoscut serviciul ca un exemplu de bună practică în ceea ce privește îmbunătățirea accesului la sistemul de sănătate. Experții organizației au apreciat succesele înregistrate și modul în care serviciul s-a dezvoltat de la an la an, considerând că acesta aduce serioase beneficii sistemului medical din România. Aceste beneficii au fost cu atât mai evidente în perioada pandemiei, când a fost recomandată reducerea pe cât posibil a interacțiunii umane, pentru a diminua riscurile răspândirii coronavirusului.

Având în vedere toate acestea, OMS și-a exprimat și intenția de a colabora cu autoritățile și reprezentanții domeniului medical din România, în vederea instituționalizării și integrării acestui serviciu în sistemul de telemedicină național.

 

De asemenea, prin acest demers se dorește și  extinderea proiectului în cât mai multe spitale pediatrice din țară, și chiar pe teritoriul altor țări, experții OMS declarându-se dispuși să acorde tot sprijinul în acest sens.

Serviciul ALOPEDI funcționează în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca, fiind un proiect demarat de unitatea medicală în 2014, în colaborare cu Consiliul Județean Cluj. Gândit inițial ca un proiect local, serviciul a început să aibă o tot mai mare adresabilitate, fiind apelat în prezent din toată țară dar și de peste hotare.

În total, echipa formată din circa 40 de medici pediatri cu experiență a ajutat în cei șapte ani peste 65.000 de copii. Medicii care deservesc serviciul call-center sunt non stop la dispoziția părinților, și pot fi apelați oricând la numărul   0364-917.

 

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*