SJU Buzău a rămas fără diabetolog în Ambulator. Medicul Apriliana Stănescu va continua să acorde servicii medicale în contract cu CJAS, la o clinică privată

1 august 2021 | 0 comentarii |

Până când la Ambulatorul spitalului va veni un nou diabetolog, pacienții se vor putea adresa unuia dintre cei 7 medici care au această specialitate și acordă servicii medicale în contract cu CJAS. 

 

Dr Apriliana Stănescu

Începând de luni, cei peste 5.300 de pacienți diagnosticați cu diabet, care erau înscriși la Cabinetul de Diabetologie din Ambulatorul Spitalului Județean de Urgență Buzău au rămas fără singurul medic care profesa aici, așa că până când unitatea medicală va găsi un alt specialist în acest domeniu, vor fi nevoiți să se înscrie la un alt medic aflat în contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, pentru a-și putea primi în continuare rețetele de care au nevoie.

Medicul Apriliana Stănescu a anunțat, astăzi, că începând de luni își va continua activitatea în cadrul clinicii sale private, unde va acorda și consultații gratuite, în limita contractului încheiat cu CJAS. „Colaborarea mea cu Ambulatorul de Diabet Nutritie și Boli metabolice din cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău a încetat. Vă mulțumesc mult pentru tot sprijinul și încrederea pe care mi le-ați acordat în cei 5 ani petrecuți alături de o echipă minunată, cu care am reușit să aducem sănătatea și zâmbetul pe chipul multor pacienți. Însă, activitatea mea va continua începând cu 1 august 2021 în cadrul clinicii DieteticLife, bulevardul Unirii Nord, bloc 24 A, parter, Buzău. Aspectul pozitiv al aceastei schimbări va fi faptul că voi putea aloca mai mult timp pentru consultația propriu-zisă, anamneză de calitate și bineînteles, pacienții vor avea parte de tot timpul și atenția mea pentru a fi bine urmăriți cu privire la boala de diabet și pentru a fi la curent și bine informați cu toate noutățile în domeniu. Este perioada în care putem să ne cunoaștem mai bine și să reușim să ne împrietenim, atât cu mine, ca medic, cât mai ales cu boala de diabet. În cadrul clinicii DieteticLife, pacienții vor beneficia de consultații gratuite în limita celor decontate de Casa de Asigurări de Sănătate Buzău”, a scris medicul, pe contul său de Facebook.

 

Claudiu Damian

Managerul Spitalului Județean de Urgență, Claudiu Damian, spune că deși situația creată este una nedorită, nu avea cum să schimbe lucrurile, dar promite că se va „da peste cap” ca în scurt timp să aducă cel puțin un medic diabetolog pentru Ambulatorul de specialitate și este convins că în acest demers va fi ajutat și de cei doi medici care profesează pe Secția de Diabet, Nutriție și Boli metabolice care „probabil, pentru o perioadă, vor prelua o parte din greul care inevitabil se va crea. Ca soluție de avarie, pacienții se vor adresa Unității de Primire Urgențe, unde vor primi rețetele pentru insulină”.

Managerul SJU spune că unitatea medicală are 3 posturi de medic diabetolog vacante, dar perioada pandemiei a îngreunat demersurile de a atrage noi medici în spital și în Ambulator. „Acum, că lucrurile s-au mai normalizat, sper ca toate demersurile pe care le-am făcut în ultimul an să se finalizeze cu succes, având în vedere că celor ce vor să se alăture echipei noastre le oferim condiții foarte bune de lucru, o echipă pe care se pot sprijini la nevoie, facilități atractive de cazare, de instalare și de avansare. Chiar dacă Buzăul nu este centru universitar, sper că își vor evalua corect avantajele de a profesa în spitalul nostru. Căutam oameni pe care să ne putem baza și cărora să le punem la dispozitie toate resursele de care au nevoie pentru a profesa în condiții de secol XXI, le oferim sprjin financiar pentru a-și completa competențele și a avansa în profesie, la fel cum am făcut și până acum pentru mulți dintre medicii noștri, pentru că noi credem că doar în acest fel putem să progresăm împreună. În plus, separat, pot beneficia de un contract de gărzi, pentru care primesc sporurie aferente, iar dacă vor să nu locuiască în Buzău și vor să facă naveta (din București sau dintr-un alt oraș apropiat), li se decontează transportul”.

 

Dr Dana Gabriela Marinescu

Coordonatorul Programului Național de Diabet la nivel județean, dr. Dana Gabriela Marinescu, șefa Secției Diabet, Nutriție și Boli metabolice din cadrul SJU Buzău, spune că sunt aproximativ 31.000 de pacienți diagnosticați cu diabet în județ, de care trebuie să se îngrijească doar 7 medici care au această specialitate. „Deși s-a creat acum o situație care va crea, probabil, un disconfort pentru unii dintre pacienți, nu va rămâne nimeni fără tatament și supraveghere, vor fi redistribuiți între cei 7 specialiști care ne desfășurăm activitatea în acest domeniu, cel puțin până când ne vin noi colegi. Eu cred că situația se va rezolva în curând, că vor veni medici noi, iar cabinetul din Ambulatorul de Specialitate al Spitalului Județean nu va rămâne pentru mult timp fără medic. Vom pune umărul cu toții pentru a rezlva această situație, pentru că nici în secție lucrurile nu stau prea bine, cel puțin de când s-a declanșat pandemia de COVID-19, care așa cum se știe, a afectat foarte mulți pacienți cu această afecțiune”.

Șase dintre cei 7 medici diabetologi din Buzău își desfășoară activitatea în municipiul reședință de județ, iar unul la Pogoanele, în clinici și cabinete particulare, dar toți au și contracte cu CJAS, așa că pot oferi, în limita contractului, servicii medicale gratuite și rețete compensate.

 

Pentru că la cabinetul din Ambulatorul integrat al Spitalul Județean erau arondați 5.300 de pacienți, iar medicul care a ales să continue să profeseze în privat nu-i va putea prelua pe toți în contract cu CJAS, venim în întâmpinarea celor care în perioada următoare trebuie să-și găsească un nou medic:

* Dr. Silviana Constantinescu – Clinica MEDCON, Buzău, Str. Col. Ion Buzoianu, nr. 55, tel.  0238 – 727. 727;

* Dr. Dr. Daniela Gabriela Marinescu – MGD Diabet Medical Center, Buzău, Bd. Stadionului, B. 20 A, parter, tel. 0761 – 685. 607;

* Dr. Ecaterina Zoican, MGD Diabet Medical Center, Buzău, Bd. Stadionului, B. 20 A, parter, tel. 0763 – 213. 913;

* Dr. Daiana Mihalache, Clinica NewMedical, Buzău, Str. Păcii, Nr.4, tel: 0338.401.490; 0799-950.033

* Dr. Apriliana Stănescu, DieteticLife, Buzău, bulevardul Unirii Nord, bloc 24 A, parter, tel. 0741- 294. 328;

* Dr. Monica Mocanu – IQ Revital Med, Buzău, Strada Oltețului, Nr.2, Buzău, tel. 0371 – 421.898.

* Dr. Gina Mocanu –  Padina, tel. 0721 – 037.415

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*