Spitalul Săpoca organizează concurs pentru funcțiile de director medical și director financiar

24 noiembrie 2021 | 0 comentarii |

Concursurile vor fi organizate la sediul unității medicale, iar înainte de Crăciun, spitalul va avea echipă managerială completă stabilită prin concurs.

 

Așa cum a promis după promovarea concursului pentru ocuparea funcției de manager al Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță (SPMS) Săpoca, medicul Gabriela Pîrîu a început deja să-și pună în aplicare proiectele anunțate și în planul de management cu care a câștigat concursul, iar prmele schimbări au început deja să se vadă.

În scopul îmbunătățirii relației și comunicării cu pacienții și aparținătorii acestora, unitatea medicală și-a schimbat site-ul oficial, care acum are o imagine nouă, mult mai atractivă și mai ușor de accesat, având în același timp un conținut prin care cei care doresc să afle informații despre spital, au la îndemână un instrument facil și bine organizat, în care găsesc la un click distanță detalii despre secțiile unității medicale, personalul medical și serviciile medicale oferite atât în regim de spitalizare continuă, cât și în regim de spitalizare de zi și în ambulatoriu, cu adresă completă, date de contact, personal medical, program și imagini sugestive din fiecare locație în parte.

Așa cum am prezentat și în proiectul de management, satisfacția și siguranța pacientului, pe cre le-am avut în vedere și în perioada interimatului și pentru realizarea cărora am demarat proiecte de modernizare și eficientizare a activității unității medicale, va reprezenta punctul central al activității mele manageriale”, a precizat dr. Gabriela Pîrîu, care consideă că un prim pas în direcția amintită este comunicarea cu pacienții și aparținătorii acestora.

 

Dr Alina Ungureanu

Dr. Pîrîu și-a stabilit, între altele, să nu încheie anul fără echipă managerială completă, cu atribuții clare, astfel încât „până la finalul acestui an să fim cu toții în funcție cu responsabilități depline, să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut și să facem astfel încât pacienții noștri să primească cele mai bune îngrijiri medicale”.

Consiliul de Administrație a anunțat deja organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor de Director medical și Director financiar-contabil, care se va încheia înainte de Crăciun, așa că există premisele ca această dorință a managerului să fie transpusă în realitate.

Concursul pentru Director medical, deținut acum cu delegație de medicul psihiatru Alina Ungureanu, debutează în data de 7 decembrie, când se pot depune dosarele de înscriere, până la ora 15.00, care vor fi verificate până a doua zi la ora 12.00, când pe site-ul oficial al spitalului se va afișa rezultaul „selecției”. Eventuale contestații se pot depune până pe data de 9 decembrie, la ora 12.00 și vor fi soluționate până adoua zi la aceeași oră.

Concursul propriu-zis are loc în data de 15 decembrie și constă într-un maraton de probe susținute succesiv, în aceeași zi, respectiv, proba scrisă, susținerea orală a proiectului de specialitate și interviul de selecție. Rezultaele vor fi cunoscute și afișate de către Comisia de concurs, în aceeași zi, la ora 16.00, iar rezultatele finale vor fi afișate în ziua de 17 decembrie, după rezolvarea eventualelor contestații.

Detalii despre înscrirea candidaților,  organizarea concursului, bibliografie și temele-cadru care pot fi abiordate în cadrul proiectului  care va fi prezentat în fața comisiei de examinare sunt afișate pe site-ul SPMS Săpoca, în secțiunea „concursuri”.

 

Ec Laurențiu Vlad

Urmează concursul pentru ocuparea funcției de Director financiar-contabil, ocupată acum cu delegație de ec. Laurențiu Vlad, după ce mandatul acestuia, obținut prin concurs, a expirat și care, mai mult ca sigur, va candida pentru un nou mandat. Dosarele de înscriere la concurs pot fi depuse până pe data de 10 decembrie, la ora 15.30, iar pe data de 13 decembrie se va afișa lista cu cele admise în urma selecției.  Până a doua zi, la prânz, pot fi depuse contestații, care vor fi soluționate până pe 15 decembrie.

Candidații ale căror dosare vor fi admise vor susține examenul, constând într-o probă scrisă, susținerea orală a proiectului de specialitate depus în formă scrisă la Comisie, anterior, și interviul de selecție, în ziua de 20 decembrie, în intervalul orar 9.00-15.00, iar la ora 16.00 se vor afișa rezultatele.

Eventualele contestații se pot depune până a doua zi la ora 16.00, iar pe 22 decembrie se va afișa rezulatul contestațiilor și rezultatele finale ale examenului. În cazul în care vor fi mai mulți candidați, cel care va ocupa postul va fi cel care va obține cea mai mare medie în urma concursului a cărui medie minimă de promovare este 7.00.

Detalii despre concurs, bibliografie și teme-cadru sunt afișate pe site-ul spitalului.

 

Spitalul Săpoca dispune de 830 de paturi, distribuite în cele trei locații (Săpoca -325, Ojasca – 390 și Nifon -115), din care 30 de paturi pentru copii și adolescenți (5 pentru subsectia neuropsihiatrie infantilă- art. 110 CP) și  300 de paturi destinate bolnavilor psihic periculoși adulți.

În îngrijirea directă a pacienților sunt implicați 32 de medici, din care 23 sunt specializați în psihiatrie și neuropsihiatrie infantilă (3 dintre ei sunt doctori în medicină și 2 psihoterapeuți – terapie ericksoniană); 1 medic neurolog; 1 medic de laborator; 1 medic medicină internă; 1 medic radiologie-imagistică medicală; 2 medici epidemiologie; 1 medic specialist în recuperare, medicină fizică și balneologie; 1 medic dentist; 8 psihologi; 2 farmaciști; 250 de asistente medicale; kinetoterapeuți; asistenți sociali; statisticieni și registratori medicali; infirmieri, instructori ergoterapie, cărora li se adaugă personalul non-medical care, deși mai puțin cunoscut pacienților, contribuie la buna funcționare a spitalului.

În viziunea managerului SPMS Săpoca, în orice spital „trebuie să funcționeze competența, empatia și responsabilitatea față de pacienți și față de colegi, iar acestea sunt cu atât mai importante într-un spital de psihiatrie și mai ales în Spitalul Săpoca unde sunt tratați atât pacienți acuți și cronici cu afecțiuni neuropsihice dar și cu alte afecțiuni asociate, de obicei cronice, cât și pacienți pentru care instanța a instituit măsuri de siguranță în urma unor fapte comise cu violență”.

 

 


Categorii: Actual, Jobs, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*