Medicul Gabriela Pîrîu a promovat cu brio examenul de manager la Spitalul Săpoca

15 octombrie 2021 | 0 comentarii |

Angajații unității medicale sunt încântați că șefa pe care-au avut-o în ultimul an a confirmat încă o dată că are calități manageriale și știe să gestioneze eficient o unitate medicală dificilă, în care sunt internați pacienți deosebit de periculoși din 11 județe. 

 

Dr Gabriela Pîrîu

Medicul Gabriela Pîrîu, care a ocupat,în ultimul an, cu delegație, funcția de manager al Spitalului de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca este, de astăzi, manager cu acte în regulă. Ea a obținut această poziție în urma concursului organizat pentru ocuparea celui mai important post de conducere al unității medicale, pe care l-a promovat cu succes, detașându-se apreciabil de contracandidata sa, Cristina Păun, care a ocupat și ea această funcție, timp de două luni, cu delegație, semnată de fostul ministru al Sănătății, Victor Costache. În urma protestelor și amenințărilor medicilor, asistenților medicali și ale personalului TESA că vor demisiona în bloc, aceasta a fost schimbată de următorul ministru, Nelu Tătaru, și înlocuită cu medicul Gabriela Pîrîu, tot cu delegație, până la organizarea concursului pe post.

Din cauza pandemiei și a schimbării Consiliului de Administrație, concursul a avut loc abia luna aceasta, pe 13 octombrie, iar în urma evaluării și susținerii proiectului de management, Comisia de examen a apreciat cu 9,15 prestația dr. Pîrîu, în timp ce proiectul prezentat și susținut de contracandidata sa a fost notat cu 7,45.

 

Dr. Gabriela Pîrîu este medic primar medicină de laborator și profesează în Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca din anul 2006, când a terminat rezidențiatul pe post, pentru care a concurat în 2001 și l-a obținut în urma examenului de intrare în rezidențiat.

În exclusivitate pentru SănătateaBuzoiană.ro, dr. Pîrîu a spus că se simte onorată că i-a fost apreciat proiectul și viziunea privind dezvoltarea și eficientizarea unității medicale, atât din punct de vedere financiar cât și al infrastructurii și speră că împreună cu echipa cu care va lucra în continuare și întregul personal al spitalului va putea promova și implementa proiectele pe care le are în mare parte conturate și că împreună vor consolida climatul de lucru sănătos, eficient și armonios, pe care de când conduce spitalul a încercat să-l facă simțit. „În perioada următoare se vor organiza și concursurile pentru ocuparea celorlalte funcții de conducere, și sper ca până la finalul acestui an să fim cu toții în funcție cu responsabilități depline, să ne concentrăm pe ceea ce avem de făcut și să facem astfel încât pacienții noștri să primească cele mai bune îngrijiri medicale. De altfel, și proiectul de management a avut ca punct central satisfacția și siguranța pacientului, pe care le-am avut în vedere și în perioada interimatului și pentru realizarea cărora am demarat proiecte de modernizare și eficientizare a activității unității medicale”, a precizat dr. Gabriela Pîrîu, menționând între proiectele pe care vrea să le realizeze în acest mandat, înființarea unui Staționar de zi, cu 5 locuri, la Ojasca, în cadrul Secției de Neuropsihiatrie infantilă, care va reprezenta o alternativă de îngrijire într-un mediu nestigmatizat, acceptabil și accesibil, care-i va oferi pacientului un avantaj și beneficiul abordării unui model umanitar de îngrijire pe termen lung, păstrând legătura copilului cu familia și comunitatea din care face parte, astfel încât să aibă șanse mai mari de recuperare.

 

Managerul SPMS Săpoca și-a exprimat convingerea că „într-un spital trebuie să funcționeze competența, empatia și responsabilitatea față de pacienți și față de colegi, iar aceste deziderate sunt cu atât mai importante cu cât Spitalul Săpoca tratează atât pacienți acuți și cronici cu afecțiuni neuropsihice, dar în același timp este unul dintre cele patru spitale din țară în care sunt internați pacienți pentru care instanța a instituit măsuri de siguranță în urma unor fapte cu violență, pe fndul unor boli psihice. În plus, spitalul funcționează în trei locații, avem sediul adminsitrativ în comuna Săpoca și alte două secții exterioare la Ojasca și Nifon, iar în municipiul Buzău funcționează Centrul de Sănătate Mintală, în cadrul căruia specialiștii noștri acordă servicii medicale de psihiatrie și psihologie, atât pentru copii cât și pentru adulți. În acest context, este esențial să colaborăm bine între noi, să încercăm să obținem satisfacții profesionale, pentru că eu cred că satisfacția profesională constituie unul dintre principalele motive pentru care am ales această specialitate. Și nu în ultimul rând, ne dorim și sper să și reușim să ne apropiem cât mai mult de standardele europene și internaționale în domeniul psihiatriei, având ca prioritate siguranța pacientului, plecând de la respectarea drepturilor fundamentale ale omului, care constituie fundamentul funcționării unității sanitare. Eu cred că, prin gesturi mici, putem lăsa o impresie bună pacientului și aparținătorilor, nu ne costă nimic să avem o atitudine caldă și calmă, să dăm dovadă de empatie, pentru că, așa cum se spune, vorba bună face uneori mai mult decât medicamentul, iar pacientul cu siguranță va ține minte felul în care ne-am comportat cu el și i-am înțeles suferința”,  a concluzionat managerul Spitalului Săpoca, dr Gabriela Pârâu.

 

Dr Gabriela Pîrîu și dr. Alina Unureanu

Alte proiecte avute în vedere de managerul de la Săpoca și echipa sa se referă la Extinderea Compartimentului de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie și înființarea unei anexe cu 4 paturi pentru internare de zi; construirea unui nou pavilion pentru bolnavi art. 110 CP cu 100 de paturi, cu curte interioară securizată și teren de sport, pentru că această secție este din ce î ce mai aglomerată și este nevoie să se asigure spațiu și condiții de îngrijire și seuritate adecvate; construirea unui bloc alimentar cu sală de mese cu capacitatea de 150 de locuri și cu spațiu de depozitare și anexe; extinderea Secției Neurologie cu sală de așteptare și vestiare.

Toate acestea sunt puse, deja, pe hârtie, avem priectele, mai trebuie să obținem aprobarea Ministerului Sănătății și finanțarea. Unele dintre ele ar putea fi realizate prin PNNR, cu fonduri europene, dar deocamdată așteptăm să se liniștească un pic pandemia și poate până atunci vom avea și un ministru al Sănătății și unul al Fondurilor Europene cu drepturi depline, ca să le putem susține. Între timp, ne concentrăm pe oferirea serviciilor spitalicești și în ambulator cât mai bine, avem și laborator propriu, dotat cu aparatură de ultimă generație și putem oferi și analize în contract cu CJAS, populației din zonă. Avem și un laborator de Radiologie cu aparat nou și performant și dispunem și de Computer Tomograf, astfel încât îi putem ajuta atât pe pacienții noștri cât și pe cei care vor să apeleze la serviciile noastre”, a punctat dr. Pîrîu.

 


Adaugati un comentariu


 

*