Turul ciclist al României a ajuns la Buzău

13 septembrie 2019 | 0 comentarii |

Cicliștii vor lua astăzi startul în etapa a treia a competiției, plecând din Piața Dacia, către Târgoviște.

 

După cum Sănătateabuzoiana.ro anunța la începutul acestei săptămâni, pe 11 septembrie a debutat o nouă ediție a Turului României, cea mai importantă competiție de ciclism care se desfășoară în țara noastră. Itinerarul celor peste 140 de cicliști români și străini care participă la competiție măsoară în total 688 de kilometri și include și județul Buzău, de unde se va da startul peste puțin timp, în cea de-a treia etapă a competiției. Aceasta pornește azi de la ora 12.45 din Piața Dacia și se va termina în jurul orei 16.00-16.30, la Complexul Turistic de Natație de la Târgoviște.

Etapa precedentă a luat statul de la Brașov, cu destinația Focșani, iar din cei 96 de cicliști porniți în cursă, doar 92 au reușit să ajungă la destinație. Doi dintre cicliștii care nu au mai ajuns la finish s-au accidentat în urma unei căzături, fiind transportați la spital pentru investigații mai amănunțite. Deși etapa a fost câștigată de Stanislav Aniolkowsk, liderul în clasamentul general rămâne olandezul Ivar Slik.

 

 

Evenimentul va debuta în zona centrală a municipiului Buzău, cu startul festiv al competiţiei, participanţii urmând a se deplasa pe strada Tudor Vladimirescu, Aleea Trandafirilor, bulevardul Unirii, iar la ora 13.00 se va da startul tehnic al etapei, pe Calea Eroilor.

Pentru buna desfășurare a evenimentului și evitarea unor neplăceri în trafic, echipaje de poliţie rutieră, ordine publică şi poliţişti locali vor acţiona pe tot traseul străbătut de cicliști, atât pe raza municipiului, cât și până la ieșirea din județ.

Ruta de ieşire din municipiul Buzău va fi Calea Eroilor, DN 2 E85 până la intersecţia cu DN 1 B E577 şi apoi pe DN 1B, până la limita cu judeţul Prahova. Pentru evitarea implicării în incidente, participanţii la trafic sunt sfătuiți să se conformeze indicaţiilor poliţiştilor, să adopte o conduită previzibilă, asigurându-se şi semnalizând din timp orice schimbare a direcţiei de mers şi să respecte o distanţă de siguranţă în mers care să le permită evitarea implicării în accidente.

 

Restricțiile de trafic impuse de a treia etapă a Turului României vor fi instituite pe drumurile naționale și județene după cum umează:

– în municipiul Buzău, pe traseul Piața Dacia – str. Tudor Vladimirescu – B.dul Nicolae Bălcescu – B.dul Unirii – ieșire E85 spre Ulmeni – restricționarea temporară a circulației în intervalul 12:45 – 13:00 pentru parcurgerea traseului de la Startul festiv la startul tehnic, al caravanei;

– în județul Buzău, pe traseul E 577 – Ulmeni – E 577 – Sărata – Istrița de Jos – DN 1B – Săhăteni – DN 1 B limita cu jud. Prahova, în intervalul orar estimativ 13:00 – 13:40

– în județul Prahova, pe traseul DN 1B – Mizil – DN 1B – Albești Paleologul – DN 1B – Bucov – Țânțăreni – Ploieștiori – Centura de Nord Ploiești – DN 1 – DN 72 – Stoenești – DN 72 limita cu jud. Dâmbovița, în intervalul orar estimativ 13:40 – 15:30

– în județul Dâmbovița, pe traseul DN 72 – Dărmănești – I.L. Caragiale – Săcueni – Răzvad – DN 72 – Târgoviște, în intervalul orar estimativ 15:30 – 16:30.

 


Adaugati un comentariu


 

*