Un cunoscut cardiolog muresean, cercetat pentru ultraj

21 septembrie 2017 | 0 comentarii |

Acesta este acuzat ca ar fi imbrancit un politist, fiind apoi incatusat in plina strada si condus la sectie, pentru audieri. Martorii sustin insa ca medicul nu a opus rezistenta. 

 

Se intampla uneori ca prestigiul binemeritat, castigat de unii medici de-a lungul intregii cariere in salile de operatii sau la capataiul pacientilor sa fie in totala discordanta cu comportamentul acestora in societate. Unele iesiri pe care lle au la un moment dat nu le fac deloc cinste si arunca o pata greu de inlaturat de pe imaginea lor publica.

Poate ca renumele de buni profesionisti de care se bucura in comunitate sau poate stresul acumulat in timpul orelor tensionate petrecute in spital ii fac pe cei in cauza sa se considere mai presus de lege, un fel de potentati care nu trebuie sa supuna regulilor la care se supun oameni ide rand.

Cel mai recent exemplu a fost cel oferit de medicul Ciprian Cristachescu, care a avut o altercatie cu politistii rutieri, in urma careia a fost tarat de acestia pe strada in incercarea de a-l imobiliza si a-l duce la sectie. Acesta si-a salvat insa onoarea ulterior, avand curajul sa recunoasca public faptul ca a gresit si cerandu-si, tot public, scuze politistilor pe care i-a insultat in timp ce acestia isi faceau datoria.

Gestul sau a facut ca intamplarea sa iasa rapid din atentia opiniei publice, insa o intamplare similara, avandu-l ca protagonist pe un alt medic renumit este pusa zilele acestea pe tapet.

 

De aceasta data, eroul negativ este reputatul medic cardiolog Benedek Imre, fostul sef al sectiei de Cardiologie de la SJU Targu Mures. Profesionist recunoscut intr-un judet in care Cardiologia se practica la cel mai inalt nivel, apreciat de pacienti si de colegi, medicul a fost in cursul zilei de ieri protagonistul unor scene jenante. A ajuns sa fie incatusat in plina strada si urcat in masina politiei, dupa ce ar fi imbrancit un agent de circulatie.

Potrivit informatiilor venite din partea anchetatorilor, medicul a fost oprit de un echipaj rutier in timp ce ce deplasa la volanul masinii sale, iar cu ocazia controlului documentelor, politistii au constatat ca acesta avea polita de asigurare auto obligatorie expirata. Conform procedurilor, politistii i-au comunicat ca urmeaza sa ia masura retinerii placutelor de inmatriculare ale masinii, iar in momentul in care au intentionat sa demonteze numerele masinii, soferul a devenit recalcitrant.

 

Aceleasi surse judiciare sustin ca medicul l-a imbrancit pe unul dintre politisti, fapt  pentru care echipajul a recurs la imobilizarea acestuia, punandu-i catusele. Martorii sustin insa ca, asa cum se observa si din imaginile filmate de un observator, medicul nu se opune incatusarii si se lasa urcat in masina Politiei si dus la sectie pentru audieri.

Pe langa sanctiunea pe care trebuie sa o suporte pentru ca a circulat cu asigurarea expirata, medicul muresean este acum cercetat si penal, pentru ultraj, ca urmare a reclamatiei politistului.

Dr. Benedek Imre nu este la prima confruntare de acest gen cu politistii rutieri, in 2008 fiindi mplicat intr-un alt incident, dupa ce fratele sau a fost oprit de politisti si pus sa sufle in etilotest, iar acesta a refuzat si l-a chemat in ajutor pe medicul cardiolog, care la acel moment era si candidat din partea UDMR la Camera Deputatilor. Intre cei doi frati si politisti a avut loc si atunci un adevarat scandal, medicul cerandu-i unuia dintre agenti sa sufle el in etilotest, pentru ca il banuia ca este baut. Ulterior medicul a catalogat intregul incident drept o manevra politica venita din partea adversarilor in alegeri, sustinand ca cel vizat era, de fapt, el, insa a fost confundat cu fratele sau.

Si de aceasta data, un grup de sustinatori ai medicului au lansat in spatiul public un mesaj conform caruia este vorba de o noua inscenare, menita sa discrediteze imaginea publica a medicului cardiolog.

 

INREGISTRAREA VIDEO DIN MOMENTUL RETINERII MEDICULUI

 


Categorii: Actual, Medici, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*