Un medic român, cooptat în conducerea Asociației Mondiale de Terapie Radionuclidică și Moleculară

13 februarie 2020 | 0 comentarii |

Este vorba de singura organizație cu acest profil la nivel mondial, fondată pentru a promova utilizarea terapiei moleculare cu radionuclizi și a paradigmei relativ noi a tehnicilor de tip Theragnostici.

 

Dr. Raluca Mititelu

Spitalului Universitar de Urgență Militar Central (SUUMC) a anunțat, astăzi, că un membru al echipei sale medicale a devenit primul specialist din România desemnat să facă parte din board-ul Asociației Mondiale de Terapie Radionuclidică și Moleculară (WARMTH). Aceasta este singura organizație de profil existentă la nivel mondial și promovează utilizarea terapiei moleculare cu radionuclizi și a paradigmei relativ noi a tehnicilor de tip „Theragnostici”, care presupun diagnostic și tratament cu ajutorul aceluiași marker molecular, marcat radioactiv.

Medicul de la SUUMC care va face parte din consiliul consultativ al WARMTH în mandatul 2020-2021 este dr. Raluca Mititelu, medic primar specializat în Medicină Nucleară, din cadrul Centrului Integrat de Medicină Nucleară al Spitalului Militar Central și președinte al Societății Române de Medicină Nucleară și Imagistică Moleculară.

Dr. Raluca Mititelu subliniază, în comunicatul transmis de SUUMC, faptul că asociația din conducerea căreia face parte „joacă un rol important în identificarea de noi metode terapeutice cu radionuclizi și în diseminarea acestor cunoștințe la nivel global, către membrii și partenerii săi, interacționând, în egală măsură şi cu grupurile de pacienți, astfel încât să se poată îndeplini dezideratul privind facilitarea accesului la terapiile moleculare personalizate”.

 

Obiectivele organizației se axează în special pe cercetare și educație, fiind implementate pe trei paliere importante, așa cum se menționează și în comunicatul SUUMC. Primul dintre acestea se axează pe încurajarea şi sprijinirea cercetării-dezvoltării în domeniul medicinei nucleare, a metodelor diagnostice și terapeutice cu ajutorul radionuclizilor, inclusiv prin integrarea tehnicilor de dozimetrie, radiobiologie și protecția împotriva radiațiilor, în beneficiul sănătății publice și al umanității.

Totodată, organizația urmărește facilitarea accesului oamenilor din întreaga lume la terapia cu radionuclizi inclusiv prin armonizarea bunelor practici în domeniu.

Cel de-al treilea palier este reprezentat de instruirea şi perfecţionarea profesioniștilor în medicina nucleară în utilizarea metodelor terapeutice cu radionuclizi și facilitarea cercetării în acest domeniu, precum şi oferirea unei platforme de dialog pentru diseminarea informaţiilor şi a schimbului de bune practici în domeniul terapiei nucleare, dar și a subiectelor conexe.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*