Un medic stomatolog face greva foamei la Ministerul Sănătății

18 septembrie 2019 | 1 comentariu |

Dr. Mihaela Cuțui Pardos acuză unele „abuzuri” comise de actuala conducere a Colegiului Medicilor Stomatologi din România.

 

Dr. Mihaela Cutui Pardos

Medicul stomatolog timișorean Mihaela Cuțui Pardos a decis ca, începând de azi, să apeleze la o formă extremă de protest, nemulțumită de anumite „abuzuri” pe care le pune în seama actualei conduceri a Colegiului Medicilor Stomatologi din România, dar și de faptul că toate semnalele transmise în acest sens pe adresa autorităților au rămas fără răspuns. Prin urmare, aceasta și-a făcut publică intenția de a intra din această dimineață în greva foamei, protestul său desfășurându-se în fața Ministerului Sănătății.

Într-un stat european și democratic nu este permis ca un grup profesional, cum este cel al medicilor stomatologi, sa aibă norme interne abuzive, discreționare, anticonstituționale și ca puterea conducerii acestei profesii sa fie în mâinile unor persoane fără probitate morală. Fac apel ca autoritatea și organele de cercetare penală ale statului român sa intervină și să redea onoarea acestei profesii”, este mesajul pe care medicul stomatolog l-a transmis, în această dimineață, la scurt timp după ce a ajuns la Ministerul Sănătății pentru a declanșa protestul.

 

Aceasta spune că greva foamei a rămas ultima soluție în demersurile sale, după ce a epuizat toate căile de informare și după ce a adresat solicitări autorităților „în vederea corectării derapajelor grave de la litera legii”, solicitări care au rămas fără nici un răspuns.

Dr. Mihaela Cuțui Pardos mai precizează că aceste demersuri le face în calitate de avertizor de integritate public, acuzând actuala conducere a Colegiului Medicilor Stomatologi de „modificări legislative nestatutare și ilegale care au dus la restrângerea drepturilor medicilor practicieni, în scopul centralizării puterii in mana unui grup de persoane care au confiscat acest colegiu condus de președinta Ecaterina Ionescu”.

Demersurile medicului timișorean durează de un an și jumătate, aceasta acuzând de pasivitate și Ministerul  Sănătății, ai cărui reprezentanți nu au avut nicio reacție în urma neregulilor semnalate, unele de natură penală, după cum susține dr. Mihaela Cuțui Pardos.

 

Medicul Cuțui a fost cercetată disciplinar, de organizația profesională din care face parte, după ce a semnalat, public, faptul că un medic străin, deşi nu ştia limba română, a primit atestat de cunoaştere a limbii, act obligatoriu pentru dreptul de practică. În opinia sa, ar exista chiar o reţea care facilitează înscrierea medicilor din spaţiul non-UE în România şi, după 3 ani de „figuraţie” în Colegiul Medicilor Stomatologi din România, pleacă în spaţiul european.

Medicul timișorean susține că, înainte de a se adresa presei, a sesizat acest caz organelor de cercetare (DNA, DIICOT, Parchetul) şi Ministerului Sănătăţii, însă problema a rămas nerezovată, în timp ce ea a ajuns să fie cercetată disciplinar. În aceste condiţii, medicul consideră că „la această oră situaţia a devenit explozivă”, iar „acest grup constituit în cadrul Colegiului Medicilor Stomatologi România sub conducerea preşedintei dr. Ecaterina Ionescu, speculând lipsa de reacţie, în spiritul legii, a Ministerului Sănătăţii comite abuzuri peste abuzuri încercând prin hărţuire şi teroare să intimideze pe cei care am dezvăluit public aceste încălcări ale legii”.

 Comentarii (1)

  1. Radu Bobes spune:

    Dr.Ionescu Ecaterina trebuie sa aiba o lucrare de doctorat interesanta. Si mai interesant si benefic pentru noi toti ar fi sa o faca pubică. Adica sa avem acces sa o putem studia, colegial, poate ne mai completam cunostintele.

Adaugati un comentariu


 

*