Un singur candidat pentru posturile de medic specialist de la SJU Buzău

15 ianuarie 2020 | 0 comentarii |

Perioada pentru depunerea dosarelor de înscriere a expirat la începutul acestei săptămâni, iar cererea este mult ai mică decât oferta.

 

Luni, 13 ianuarie, a fost ultima zi în care candidații interesați pentru unul din cele 7 posturi de medic specialist pe care Spitalul Județean de Urgență (SJU) Buzău le-a scos la concurs în ultimele zile ale anului trecut, s-au putut înscrie la concurs. Din păcate, și de această dată s-a dovedit că medicii nu sunt foarte interesați să lucreze în cadrul celui mai mare spital din județ, pentru că, la finalul perioadei de înscriere, un singur dosar fusese depus la Serviciul de Resurse Umane al unității medicale.

Medicul interesat să se alăture colectivului SJU Buzău este dr. Anca Burducea, specialist în Cardiologie, care s-a înscris la concursul pentru ocuparea postului vacant scos la concurs în cadrul Secției de Cardiologie.

Urmează acum să fie stabilită și data la care va avea loc examenul, dată ce va fi comunicată în perioada următoare. Cel mai devreme, examenul poate avea loc în ultimele zile din ianuarie, începând cu data de 27, iar cel mai târziu, concursul ar putea fi programat în ultima jumătate a lunii martie.

 

În continuare, necesarul de medici de la nivelul SJU Buzău rămâne neacoperit, iar pentru cele șase posturi pentru care niciun candidat nu și-a manifestat încă interesul, urmează a fi organizate noi sesiuni de examen, în speranța că se vor ocupa, la un moment dat.

Jumătate dintre posturile neocupate sunt pe specialitatea Medicină Internă. Concret, este vorba de un post de specialist internist pentru Secția de Medicină Internă și de  alte două posturi de medici cu aceeași specializare, pentru Compartimentul de Gastroenterlogie al aceleiași secții.

Acestora li se adaugă două posturi de medic specialist neurolog, în cadrul Secției de Neurologie și un post de medic specialist confirmat în specialitatea diabet zaharat, nutriție și boli metabolice în cadrul compartimentului dedicat al SJU Buzău. Nu este prima dată când aceste posturi au fost la concurs, însă nici în sesiunile anterioare nu s-a constatat un interes sporit din partea eventualilor candidați.

 


Categorii: Actual, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*