Urmari neplacute ale afectiunilor netratate ale coloanei

Aproximativ unul din patru barbati cu varste cuprinse intre 40 si 70 de ani se confrunta cu disfunctii erectile ca urmare a unor afectiuni netratate, sustin specialistii.

 

Dr. Ion Manea

Dr. Ion Manea

Medicul Ion Manea, specialist in cadrul clinicii Bio Ortoclinic, spune ca, potrivit statisticilor, unele dintre cele mai importante cauze ale disfunctiilor erectile care pot ajunge chiar la impotenta, in cazul barbatilor cu varste cuprinse intre 40 si 70 de ani, le reprezinta problemele coloanei vertebrale.  „Mai intai sunt socati, apoi devin frustrati si evita sa discute problema, chiar daca aceasta le afecteaza grav viata de cuplu. Asa procedeaza cea mai mare parte dintre barbatii care ajung sa se confrunte cu disfunctii erectile dupa prima tinerete”, sustine dr. Ion Manea, adaugand ca, de cele mai multe ori, de vina pentru aceste probleme sunt alte afectiuni de care sufera persoanele respective, recomandand controlul medical periodic si tratarea afectiunilor care apar pe parcursul anilor, pentru a nu duce la complicatii  nebanuite.

 

calculator dureri de spatePotrivit medicului, durerea de spate pe care multi o ignora poate avea corespondent ginecologic, urologic sau digestiv. De aceea, „la primele semne de impotenta este indicat si un control ortopedic, pentru ca articulatiile bazinului pot fi de vina. E vorba de radacinile nervoase de la nivelul regiunii lombosacrate, care inerveaza  organele micului bazin. Poate fi vorba de o durere netratata sau de o complicatie postchirurgicala dupa o hernie de disc. Rezolvata cauza, problema dispare”, conform dr. Ion Manea. In aceste conditii, primul pas este un diagnostic corect si apoi tratamentul. Inainte de diagnostic insa, pacientul trebuie sa-si asume problema si sa accepte ideea ca trebuie s-o rezolve, fara sa se jeneze sa o discute cu un specialist.

Pe langa afectiunile coloanei, de vina pentru disfunctiile erectile mai pot fi problemele cardiovasculare, diabetul, obezitatea, dar si unele probleme psihologice.

La nivel mondial, dar si in Romania, unul din patru cupluri are probleme de infertilitate, descoperite sau nu, iar asta se reflecta direct in numarul nasterilor, care a ajuns la cel mai scazut nivel din ultimii 70 de ani.

 


Categorii: Actual, Medici, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*