Zeci de buzoieni se „bat” pentru un post de brancardier la Spitalul Judetean Buzau

6 martie 2017 | 0 comentarii |

Iar peste 460 de candidati vor concura pentru cele 90 de posturi de asistent medical, infirmiera sau ingrijitoare intr-una dintre sectiile celei mai mari unitati sanitare cu paturi din judet.

 

asistentaSpitalul Judetean de Urgenta Buzau organizeaza, in perioada urmatoare, o serie de concursuri pentru ocuparea posturilor vacante destinate personalului medical.

Daca pentru medici, la fiecare concurs a fost criza de candidati, nu acelasi lucru se intampla in cazul personalului medical mediu. Sute de candidati s-au inscris in cursa pentru ocuparea unui post de asistenta medicala, infirmiera, ingrijitoare sau brancardier in cea mai mare unitate sanitara cu paturi din judet.

Pentru cele 43 de posturi vacante de asistent medical pentru care prima proba a concursului are loc in data de 9 martie, nu mai putin de 237 de candidati au fost admisi dupa proba de selectie a dosarelor.  Cei mai multi dintre acestia, respectiv, 219 de concurenti, vor incerca sa obtina unul dintre cele 38 de posturi de asistent medical debutant, iar alti 18 candidati vor incerca sa-si adjudece unul dintre cele 5 posturi de asistent medical principal scoase la concurs pentru sectiile Spitalului Judetean de Urgenta Buzau.

 

Adriana Bratosin

Adriana Bratosin

Potrivit purtatorului de cuvant al unitatii medicale, Adriana Bunila, dupa selectia dosarelor, concurentii trebuia sa treaca cu bine „de proba scrisa, care va avea loc in data de 9 martie, si care va consta in rezolvarea unui test grila, cu 100 de intrebari, la care candidatii trebuie sa obtina minim 50 de puncte pentru a putea participa la proba urmatoare. Cea de-a doua proba, a interviului, se va desfasura in data de 17 martie, iar pentru a fi declarati promovati, candidatii trebuie sa obtina cel putin nota 5,00.  Dupa perioada contestatiilor se vor afisa rzultatele finale, iar locurile scoase la concurs vor fi ocupate, in ordine descrescatoare, in ordinea mediilor finale”.

Purtatorul de cuvant al SJU Buzau mentioneaza ca dupa finalizarea concursului, candidatii care vor obtine cele mai mari mediii vor ocupa, in ordine descrescatoare, posturile pentru care au concurat.

 

asistente spitalConcurenta se anunta la fel de mare si la examenul care va fi organizat in 13 martie, pentru infirmiere, ingrijitoare si brancardieri, pentru care si-au depus dosarele peste 150 de candidati. Cele mai multe dosare vizeaza ocuparea unui post de infirmier, pentru care sunt disponibile cele mai multe posturi din aceasta serie de concursuri organizate de SJU Buzau.

Pana astazi, 146 persoane si-au depus dosarele in vederea ocuparii unuia dintre cele 26 de posturi de infirmiera debutanta pentru sectiile spitalului. Alte 74 de persoane se vor „bate” pentru a ocupa unul dintre cele 18 posturi de ingrijitoare, dar cea mai mare concurenta se anunta pentru cei care isi doresc sa devina brancardieri, unde pentru 2 posturi s-au inscris 33 de candidati.

 

UPU-hol-spital_3635La Unitatea de Primiri Urgente, unde sunt disponibile cate un post de infirmiera, brancardier si ingrijitoare, au fost depuse 16 dosare. Si in acest caz, cea mai mare concurenta este pentru postului de brancardier, pentru care si-au depus dosarele 11 candidati. Alte 4 persoane se vor intrece pentru a ocupa postul de infirmiera, iar una singura a optat pentru postul de ingrijitoare scos la concurs pentru aceasta sectie.

Marţi, 7 martie, dupa prima etapa a concursului de angajare la aceasta categorie, respectiv cea de selectie a dosarelor, se va sti cu exactitate numarul candidatilor, care s-ar putea modifica. In perioada 13 – 23 martie, candidatii vor sustine proba scrisa si pe cea a interviului, la care conditia de promovare este obtinerea a cel putin 50 de puncte la fiecare proba.

Detalii despre concursuri, tematica si bibliografie se gasesc pe pagina  oficiala a SJU Buzau.

 

 


Categorii: Actual, Jobs, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*