Zeci de posturi de medici scoase la concurs de Spitalul Județean de Urgență Buzău

5 iulie 2022 | 0 comentarii |

Conducerea unității medicale spune că are nevoie acută de medici cardiologi, oncologi, neonatologi și ATI, dar la fel de doriți sunt și ceilalți specialiști și rezidenți, SJU Buzău fiind acreditat și pentru formarea viitorilor specialiști.   

 

Spitalul Județean de Urgență (SJU) Buzău face o nouă încercare de a atrage medici pe posturile vacante, unele scoase la concurs și în perioadele anterioare, altele vacantate între timp sau care urmează să rămână disponibile prin pensionarea unora dintre specialiștii care își încheie cariera în mod natural și nu mai doresc să-și continue activitatea. Potrivit ultimului anunț de angajare, unitatea medicală scoate la concurs 23 de posturi de medici de care este nevoie în diferite secții ale spitalului, dar nevoia de specialiști este chiar mai mare.

Avem nevoie de medici în toate specialitățile și vor fi bine veniți și bine primiți toți cei care vor dori să se alăture echipei noastre, dar cea mai mare urgență este de specialiști în Cardiologie, Cardiologie coronarieni, Oncologie, ATI, Neonatologie și Pediatrie. Nevoia de medici a rămas constantă, în ultimii ani, chiar dacă între timp avem și câțiva colegi noi, pentru că am și pierdut câțiva medici care fie au plecat în străinătate, fie s-au pensionat sau au plecat în privat. Chiar dacă în ultimul anunț de concurs avem 23 de posturi publicate, pentru 13 specialități, îi vom primi cu brațele deschise pe toți cei care vor să ni se alăture, din orice specialitate”, a precizat pentru Sănătatea Buzoiană, managerul SJU Buzău, Claudiu Damian.

 

Claudiu Damian

Cea mai mare unitate medicală cu paturi din Buzău scoate la concurs, lună de lună, posturile vacante care afectează buna desfășurare a activității curente. În ciuda investițiilor majore făcute în ultimii ani și a numeroaselor bonificații și facilități acordate medicilor nou-veniți în echipă, unitatea medicală reușește cu greu să atragă specialiștii, deși împreună cu Consiliul Județean Buzău oferă multiple facilități și bonificații medicilor nou angajați.

Am angajat aproape 90 de medici de când am veni la conducerea Spitalului Județean de Urgență Buzău, dar am pierdut jumătate dintre ei. Unii au plecat din sistem în mod natural, prin pensionare, alții au plecat în străinătate, iar alții au migrat către clinici universitare, deși noi le oferim condiții de lucru aproape similare și mai multe posibilități de avansare în carieră, precum și numeroase bonificații. În ultimii ani s-a investit enorm în infrastructura SJU Buzău, au fost modernizate și dotate la standarde europene aproape toate secțiile, Blocul Operator și Ambulatoriul integrat, avem una dintre cele mai moderne maternități din țară, iar în curând va fi gata și noua Secție UPU, unde în loc de 13 medici, câți avem acum, va fi nevoie de 24. Nu stăm însă la fel de bine la infrastructura umană, deși le oferim medicilor care se alătură echipei noastre o primă de instalare consistentă, le decontăm chiria și utilitățile, iar în perioada următoare, Consiliul Județean va cumpăra și 20 de locuințe pentru medici. În plus, le plătim cursurile pentru noi competențe, iar cei care se remarcă prin seriozitate, profesionalism și calități manageriale au șansa de a face parte din echipa de decizie a spitalului – avem deja mulți medici tineri cărora le-am încredințat șefia unor secții și chiar directorul medical este dintre aceștia”, a menționat managerul Claudiu Damian.

 

Dr Stefania Manolescu

Totodată, Spitalul Județean de Urgență Buzau a fost acreditat pentru pregătire în rezidențiat, aparținând de Centrul Universitar București, iar odată cu aprobarea Ordonanței de Urgență pentru modificarea şi completarea OG nr.18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative privind unele măsuri din domeniul sănătăţii, spitalele pot angaja și medici rezidenți care nu s-au prezentat la examenul de specialist.

Avem deja rezidenți în programul de pregătire pe Chirurgie, Ginecologie, Anatomie Patologica și am avut și pe ATI. Îi așteptăm la noi cu mare drag pe rezidenții care vor să învețe de la specialiștii noștri, care la fel ca cei din clinici universitare, sunt absolvenți de doctorat, unii cu notorietate internațională, autori de lucrări științifice publicate în reviste de specialitate din țară și din străinătate. De asemenea, medicii rezidenţi care nu s-au prezentat la examenul de specialitate pot fi încadraţi cu contract individual de muncă pe o perioada de maxim un an, așa că îi așteptăm și pe medicii care nu au dat încă examenul de specialitate, însă își doresc să muncească. Vor beneficia de tot sprijinul conducerii pentru a se putea pregăti pentru examenul care va urma, iar în același timp vor avea și un loc de muncă”, a adăugat dr. Ștefania Manolescu, directorul medical al SJU Buzău.

 

Toate posturile sunt cu normă întreagă, cu contract de pe o perioadă nedeterminată, iar dosarele de înscriere la concurs pot fi depuse la sediul unității medicale până la data de 21 iulie.

Astfel, spitalul județean are disponibile posturi vacante pentru 3 medici cardiologi, dintre care doi pentru Secția Cardiologie și unul specializat în cardiologie intervențională pentru compartimentul Terapie Intensivă Coronarieni.

Tot de 3 medici este nevoie în specialitatea oncologie, 2 pentru secția Oncologie Medicală și 1 pentru cabinetul Oncologie din Ambulatoriu.

De câte 2 medici specialiști este nevoie pentru secțiile Neurologie și ATI, iar câte 1 post vacant a fost scos la concurs pentru specialitățile pediatrie, radiologie și imagistică medicală, diabet, nutriție și boli metabolice pentru sceția Secţia Pediatrie, Laboratorul de Radiologie și Imagistică Medicală și Cabinetul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice din Ambulatorul intergrat al spitalului. Tot câte 1 post de medic este scos la concurs pentru cabinetele ORL și Pediatrie din cadrul din cadrul Centrului Multifuncțional Pârscov (secție exterioară a SJU Buzău).

Cele mai multe posturi scoase la concurs sunt pentru specialiști în medicină de urgenţă pentru secția UPU-SMURD, care în urma noilor investiții se va extinde și moderniza și are nevoie de un număr dublu de specialiști față de cel actual.

 

medici tineriLa concursul care se va organiza pentru ocuparea celor 23 de posturi vacante la SJU Buzău se pot prezenta medici cu drept de liberă practică, specialişti sau primari confirmaţi în specialitatea respectivă, dar și rezidenţi aflaţi în ultimul an de pregătire în specialitatea în care s-a publicat postul, iar dosarele de concurs se pot depune la Serviciul Resurse Umane al SJU Buzău până pe data de 21 iulie.

Dosarul de înscriere trebuie să conțină o cerere în care se menţionează postul pentru care candidatul dorește să concureze, copia xerox de pe diploma de medic şi adeverința sau certificatul de confirmare în gradul profesional, copia certificatului de membru al organizaţiei profesionale cu viza pe anul în curs, dovadă din care să rezulte că nu a fost sancționat de Colegiul Medicilor din Romania, acte doveditoare pentru calcularea punctajului prevăzut în anexa nr. 3 la Ordin, cazierul judiciar, certificat medical din care să rezulte că este apt din punct de vedere fizic şi neuropsihic pentru exercitarea activităţii aferente postului pentru care candidează, chitanța de achitare a taxei de înscriere la concurs în valoare de 150 de lei și copia actului de identitate în termen de valabilitate.

Tematica de concurs şi bibliografia sunt cele afişate pe site-ul Ministerului Sănătății, iar concursul se va organiza în cel mult trei luni de la publicarea anunțului (1 iulie 2022) în „Viața Medicală” iar detalii suplimentare pot fi obținute de la Serviciul RUNOS al SJU Buzău, tel. 0238/720.689 – int. 166.

 


Categorii: Actual, Jobs, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*