Asociația de Hemofilie provoacă românii la mișcare, în sprijinul pacienților

30 septembrie 2020 | 0 comentarii |

Organizația participă la o competiție caritabilă de alergare cu un proiect prin care dorește să atragă fonduri pentru un dispozitiv de vizualizare a venelor și mai multe kituri personale pentru pacienții cu hemofilie.

 

În perioada 3-11 octombrie are loc ediția a șasea a evenimentului sportiv Timotion, o competiție de alergare în scop caritabil prin intermediul căreia se atrag fonduri din donații și taxele de participare, pentru diferite proiecte depuse de asociații și organizații. La această ediție s-a înscris cu un proiect și Asociația Română de Hemofilie, care dorește ca în acest mod să atragă fonduri pentru achiziționarea unui dispozitiv de vizualizare a venelor și a mai multor kituri personalizate pentru pacienții cu hemofilie. Pentru a strânge fondurile necesare, asociația are nevoie de cât mai mulți participanți care să se înscrie în competiție și să alerge pentru Proiectul „Școala de hemofilie – Astăzi alergi în locul meu, mâine alergăm împreună!”, atrăgând totodată donații.

Aleargă pentru noi, astfel încât astăzi să putem visa să alergam împreună mâine, conștienți fiind de importanța solidarității, a unei șanse și încurajări care va veni din fiecare kilometru parcurs pentru ca acest proiect să prindă viață. Cu sprijinul acestei mișcări extraordinare și a oportunității de a strânge resurse financiare, putem spune ca ne ajutați de două ori, în primul rând sa ne punem la rândul  nostru comunitatea în mișcare și în al doilea rând, prin mobilizarea membrilor, susținătorilor și a sponsorilor deja existenți la alte proiecte, sa fie inspirați și să devină parte a acestui proiect” – este mesajul transmis de președintele asociației, Daniel Andrei.

 

Daniel Andrei

Dispozitivul de vizualizare a venelor, care urmează să fie achiziționat cu banii strânși din donații, va intra în dotarea Centrului Medical Cristian Șerban din Buziaș și le va fi de mare ajutor copiilor și adulților care întâmpină probleme cu abordul venos, atunci când au nevoie de anumite analize și tratamente medicale.

Vizualizatorul de vene este un echipament inovator de înaltă tehnologie pentru puncția venoasă care, nu numai că ajută personalul medical la dificultățile întâmpinate la efectuarea tratamentului vital sau analize medicale, dar îi și asistă la evaluarea mai complexă a stării vasculare, precum evaluarea elasticității vaselor de sânge, observarea congestiei hemoragice subcutanată, evaluarea adâncimii venelor pentru alegerea unui unghi de puncție venoasă potrivit”, a mai explicat președintele Asociației Române de Hemofilie.

 

În ceea ce privește kiturile personale pentru pacienți, necesitatea acestora a fost subliniată cu ocazia edițiilor anterioare ale Școlii de Hemofilie, eveniment care anul acesta nu a mai putut avea loc din cauza pandemiei.

Un astfel de kit personal prezintă mai multe beneficii, de aceea, reprezentanții asociație consideră că este necesar și util fiecărui pacient cu hemofilie din țară. Kit-ul permite transportul medicamentelor în condiții de temperatură optimă, prin utilizarea unei gentuțe frigorifice dotată cu înlocuitoare de gheață. Totodată, oferă posibilitatea de a interveni în caz de urgență cu ajutorul unei fașe elastice sau a unei pungi de gheață instant, astfel încât să fie oprită sângerarea, care poate avea efecte grave în cazul hemofilicilor. Kit-ul conține și un garou care ajută pacientul să își administreze singur tratamentele intravenoase, dar și o bandă elastică, necesară protejării articulațiilor împotriva sângerărilor, precum și o minge de recuperare cu care se poate face streching la nivelul mâinii.

Cei care doresc să sprijine acest proiect făcând mișcare și alergând în cadrul competiției se pot înscrie pe site-ul  Timotion, tot aici putând fi făcute și donații.

 


Categorii: Actual, Asociatii, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*