Cel mai prosper medic de pe Valea Prahovei, judecat pentru luare de mita si spalare de bani

Acesta este acuzat ca a incasat 185 de spagi din care si-a construit cinci case, fiind prins in flagrant la jumatatea lunii februarie.

 

perchezitii dgaDosarul medicului Lucian Jianu, cel care a fost prins in flagrant la jumatatea lunii februarie dupa ce incasase nu mai putin de 19 spagi intr-o singura zi de munca, a fost finalizat de anchetatori, care au decis trimiterea sa in judecata pentru 185 de infractiuni de luare de mita si alte 3 infractiuni de spalare de bani. Cunoscut ca cel mai prosper medic de pe Valea Prahovei, dr. Lucian Jianu datora aceasta faima plicurilor cu bani pe care le primea de la pacientii care se prezentau la cabinetul sau, pentru prelungirea sau aprobarea unor dosare de pensionare pe caz de boala, bani pe care i-a investit apoi in imobiliare. In varsta de 63 de ani, era incadrat ca medic primar in expertiza medicala a capacitatii de munca la un cabinet din Sinaia, iar pacientii care erau nevoiti sa treaca pe la cabinetul sau stiau ca aveau slabe sanse sa le fie rezolvate problemele daca veneau cu mana goala. Pentru a-si indeplini atributiile, acesta primea diferite sume de bani de la pacienti, amenajandu-si chiar si o ascunzatoare intr-o incapere dezafectata, a carei usa era mascata de obiectele de mobilier din biroul sau.

 

flagrant lucian jianu (1)Era cunoscut drept proprietarul mai multor imobile de pe Valea Prahovei, care ii aduceau alte venituri, iar nivelul sau de prosprritate le-a dat de banuit ofiterilor anticoruptie, mai ales ca era de notorietate faptul ca la cabinetul medicului nu trebuie mers cu mana goala.

Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie i-au organizat un flagrant, la jumatatea lunii februarie, iar medicul a picat in plasa, primind de la un pacient plicul cu bani marcati. Era a 19a spaga pe care o incasa in acea zi, insa ultima a fost cu ghinion. Ofiterii anticorputie au descoperit banii marcati pe care medicul deja avusese timp sa ii ascunda intr-un fiset din incaperea secreta, ulterior instanta decizand ca acesta sa fie cercetat in stare de arest la domiciliu.

Ancheta a continuat, iar zilele trecute, procurorul de caz a finalizat rechizitoriul si a dispus trimiterea in judecata a medicului Lucian Jianu pentru 185 de infractiuni de luare de mita si alte 3 infractiuni sprivind spalarea de bani. In total, medicul este acuzat ca a primit spagi in valoare totala de 73.614,255 de lei, de la 39 de pacienti, pentru a-i incadra sau mentine in grad de invaliditate.

 

flagrant lucian jianu (2)Totodata, anchetatorii au mai stabilit ca in perioada 2009-2015, medicul a achizitionat sau construit, direct sau prin persoane interpuse, un numar de 5 imobile pe Valea Prahovei, investind in acest sens o buna parte din banii pe care ii primea de la pacienti. Imobilele respective i-au adus medicului, in aceasta perioada, venituri suplimentare in valoare totala de 6.542.904 de lei, suma din care anchetatorii au stabilit ca 4.715.186 de lei reprezinta obiectul material al infractiunilor de spalare de bani, provenienta acestor bani fiind tot din comiterea de fapte de luare de mita, asa cum rezulta din ansamblul probator administrat in cauza.

Se pare ca impotriva medicului, anchetatorii au avut ca suport si marturiile a sapte dintre pacientii de la care acesta a luat mita. Initial, impotriva acestora se incepuse cercetarea penala pentru dare de mita, insa, cel mai probabil, datorita faptului ca au acceptat sa colaboreze cu anchetatorii, procurorul a dispus clasarea cauzei in ceea ce ii priveste, stabilind ca exista cauza speciala de neimputabilitate.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Comentarii (1)

  1. Nasulea spune:

    O pensie ii revenea lui.Pensii date mai ales bolnavilor inchipuiti.

Adaugati un comentariu


 

*