Liber la angajări și noi dotări pentru Serviciile de Ambulanță din țară

12 iunie 2019 | 0 comentarii |

Este promisiunea pe care a făcut-o aseară, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la Eforie Nord, unde a participat la Consiliul Național al Federației Naționale Sindicale „Ambulanța” și ședința trimestrială a serviciilor de ambulanță.

 

Ministerul Sănătății (MS) a aprobat 200 de posturi de medici, asistenți medicali, ambulanțieri și personal auxiliar pentru serviciile de ambulanță, în contextul în care majoritatea acestor servicii lucrează cu jumătate din personalul operativ necesar. Este promisiunea făcută aseară, de ministrul Sănătății, Sorina Pintea, salvatorilor din întreaga țară, prezenți la Consiliul Național al Federației Naționale Sindicale „Ambulanța” și ședința trimestrială a serviciilor de ambulanță, care se desfășoară în perioada 11-12 iunie, la Eforie Nord.

Vom finanța și reparațiile sediilor serviciilor de ambulanță care au suferit daune în urma furtunilor recente și avem pregătite fonduri pentru dotare cu echipamente medicale, acolo unde este nevoie. De asemenea, și la anul avem prevăzută o creștere a numărului de posturi pentru serviciile de ambulanță”, a declarat Sorina Pintea, prezentă la eveniment, alături de consilierul în Ministerul Sănătății Petru Melinte.

 

Ministrul Sănătății a precizat că a fost deja semnat ordinul pentru repartiția noilor posturi, iar in perioada următoare, serviciile de ambulanță din întreaga țară pot organiza concursurile de ocupare.

La SAJ Buzău, spre exemplu, salvatorii asigură urgențele la care sunt solicitați cu doar 47,3% din personalul operativ necesar, așa cum a precizat pentru SănătateaBuzoiană.ro, liderul local al Sindicatului Ambulanța, Dan Dogaru.

Vestea a fost, se pare, una dintre cele mai bune pe care sperau să le primească reprezentanții serviciilor de ambulanță, așa că ministrul a primit un aranjament floral elegant, oferit de președintele  Federației Naționale Sindicale „Ambulanța”, Gheorghe Chiș.

Profitând de prezența ministrului la eveniment, cei doi subprefecți de Constanța au solicitat, atât Sorinei Pintea cât și reprezentanților Serviciilor de ambulanță din țară să trimită pe Litoral, în perioada următoare, echipaje care să vină în sprijinul salvatorilor locali, care pe perioada verii se confruntă cu un număr foarte mare de solicitări, din partea turiștilor. Autoritățile constănțene s-au arătat dispuse chiar să ofere cazare și o masă/zi gratuit, celor care-i vor ajuta să-și îndeplinească misiunea cu bine.

Ministrul Pintea a admis că problema va fi rezolvată, dar a spus că trebuie emis mai întâi un ordin comun al MS și DSU, pentru a putea disloca echipaje din țară.

 

Astăzi, la Consiliul Național al Federației „Ambulanța” va fi prezent și secretarul de Stat în MAI, Raed Arafat, șeful Depratamentului pentru Situații de Urgență (DSU), căruia i se va adresa aceeași rugăminte și care, probabil, va prezenta și situația la zi a distribuției noilor autospeciale în țară, la care a făcut referire și ministrul Sorina Pintea.

Începând din 5 iunie, așa cum a precizat acesta pe contul său de socializare,  a început a doua tranșă de repartizare a ambulantelor către serviciile județene din țară. „Astăzi (5 iunie –n.r.) a început distribuirea noilor ambulanțe de tip C destinate serviciilor de ambulanță și SMURD!  Până sâmbătă vor fi predate 122 de ambulanțe de urgență tip C. Programul de dotare cu ambulanțe din fonduri UE realizat prin DSU-IGSU va continua, ajungând la peste 700 de ambulanțe în cursul acestui an”, a precizat dr. Arafat, menționând că în decembrie 2018 au mai fost livrate 420 ambulanțe de tip B.

Pentru Buzău, în cadrul acestui program au fost repartizate 21 de ambulanțe noi tip B și C, iar 7 dintre ele au fost primite în decembrie anul trecut, chiar în preajma Crăciunului. Din noul lot, au ajuns deja două  noi mașini de tip C și urmează să sosească și cele de tip B.

 


Adaugati un comentariu


 

*