Noi perspective de colaborare în domeniul sanitar, între România și patru țări europene

5 martie 2021 | 0 comentarii |

Este vorba de Belgia, Austria, Elveția și Franța, ai căror ambasadori au participat la o rundă de întrevederi cu ministrul român al Sănătății, Vlad Voiculescu.

 

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu s-a întâlnit ieri, cu ambasadorii a patru țări din Uniunea Europeană, cu care România dorește să intensifice relaţiile de colaborare în domeniul sanitar. Temele de discuie s-au concentrat în special pe acordarea asistenţei medicale pentru pacienţii cu arsuri grave sau care nu pot fi trataţi în România, investiţii în infrastructura sanitară, digitalizare şi schimburi de experienţă între profesionişti din România şi din cele patru state.

Belgia, Austria, Elveția și Franța sunt cele patru țări cu care ministrul Vlad Voiculescu dorește să consolideze relațiile, mai ales că acestea au venit de multe ori în sprijinul medicilor români și au preluat mulți pacienți care nu puteau fi tratați în spitalele de la noi.

 

Vlad Voiculescu si Philippe Benoit

În cadrul întâlnirii cu Philippe Benoit, ambasadorul Regatului Belgiei la București, Vlad Voiculescu a ținut să îi mulțumească în mod deosebit pentru sprijinul constant oferit de Spitalul Militar Reine Astrid din Bruxelles, principala unitate de transfer a pacienţilor cu arsuri grave din România. Cei doi oficiali au abordat și alte teme privind proiecte viitoare de colaborare între cele două state.

Ambasadoarei Austriei, Isabel Rauscher, ministrul Vlad Voiculescu i-a mulţumit pentru suportul oferit de-a lungul timpului de această țară în acordarea asistenţei medicale pacienţilor români care nu pot fi trataţi în ţară. Chiar în cursul acestei săptămâni doi pacienți cu arsuri grave din județul Prahova au fost transferați la spitalul militar din Belgia și la clinica AKH din Viena, din cauză că în București nu mai existau locuri în secțiile pentru marii arși.

 

Clinica AKH din Viena

Cu ambasadorul Elveției, Arthur Mattli, Vlad Voiculescu a avut discuii despre sprijinul oferit țării noastre prin fondurile elveţiene destinate Sănătăţii. Cei doi oficiali au discutat şi despre măsurile de reformă pe care Ministerul Sănătăţii le are în vedere în perioada imediat următoare, precum şi despre oportunităţi de colaborare bilaterală.

Nu în ultimul rând, în cadrul întrevederii cu ambasadoarea Franței, Laurence Auer, ministrul român al Sănătății a discutat, printre altele, despre întărirea parteneriatului pentru îmbunătăţirea managementului spitalelor, precum şi despre intensificarea colaborării dintre cele două state pentru instruirea personalului medical din România.

 


Adaugati un comentariu


 

*