Programări on-line pentru consultații în Ambulatorul SJU Buzău

Pacienții vor avea astfel garanția că vor fi consultați până la sfârșitul programului de lucru, în ziua în care s-au programat.

 

În încercarea de a mai reduce aglomerația de la cabinetele din Ambulatorul de Specialitate Integrat și de a răspunde, în același timp, solicitărilor pacienților, Spitalul Județean de Urgență Buzău oferă, începând din această lună, posibilitatea programării on-line pentru consultații. În acest scop a fost pusă la dispoziția pacienților pagina programare.spitalulbuzau.ro, pe care aceștia o pot accesa pentru a-și face o programare la medicul de care au nevoie. Trebuie doar să-și facă un cont și să țină minte parola, iar de fiecare dată când au nevoie de o consultație pot obține programarea dorită accesând platforma on-line.

Conducerea SJU Buzău precizează că se fac toate eforturile pentru ca pacienții programați on-line să fie consultați la ora stabilită, însă menționează că actul medical diferă de la un caz la altul ca durată și complexitate, iar din această cauză este posibil să apară și unele decalaje, motiv pentru care roagă pacienții să dea dovadă de înțelegere. Dau însă asigurări că programarea on-line oferă pacienților garanția că vor fi consultați până la finalul programului de lucru al medicului căruia doresc să i se adreseze, în ziua în care s-au programat, garanție pe care nu o pot avea însă și cei care se prezintă la cabinet fără programare.

 

În momentul prezentării la cabinet, pacienții trebuie să aibă asupra lor cartea sau buletinul de identitate, cardul de sănătate, biletul de trimitere și alte acte medicale relevante precum biletul de externare din spital, rezultate ale analizelor de laborator, investigații radiologice etc.

Se pot face programări on-line pentru cabinetele de Alergologie, Diabet și Boli de Nutritie, Cardiologie, Chirurgie Generală, Chirurgie Oromaxilofacială, Chirurgie Ortopedica Infantilă, Chirurgie Plastică, Dermato Venerologie, Endocrinologie, Fizioterapie Recuperare, Kinetoterapie, Masaj, Nefrologie, Neurologie, O.R.L., Oftalmologie, Obstetrică-Ginecologie, Oncologie, Ortopedie și Traumatologie, Pediatrie, Reumatologie și Urologie.

Aglomerația la cabinetele din Ambulator a crescut în perioada pandemiei, pe fondul accesului limitat al pacienților la serviciile medicale, iar la cabinetul de Diabet, unde un singur medic este nevoit să acorde servicii medicale pacienților care ar trebui consultați de trei specialiști, situația este aproape imposibil de gestionat fără o programare prealabilă.

 

Ambulatorul de specialitate integrat la SJU Buzău face obiectul unui proiect cu finanțare europeană ce vizează dotarea cabinetelor cu aparatură, mobilier și alte dispozitive medicale. Din păcate, rămâne de rezolvat problema atragerii medicilor în specialitățile deficitare…

Ambulatorul celui mai mare spital buzoian dispune de 26 de cabinete medicale care pot deservi zilnic circa 300 de pacienți, fiecare dintre aceste cabinete urmând să fie complet modernizate și dotate până la finalul proiectului. Valoarea inițială a proiectului era de aproximativ 10,7 milioane de lei, dintre care circa 7,5 milioane reprezintă finanțare europeană, iar alte 3 milioane provin de la bugetul național, în timăp ce Consiliul Județean Buzău are o contribuție de 2% din valoarea totală.

În luna februarie, bugetul alocat acestui proiect s-a majorat cu 26.806 lei, ca urmare a creșterii cursului leu/euro, iar suma va fi suportată de Consiliul Județean, întrucât cele alocate de la bugetul de stat și din fonduri europene nu pot fi suplimentate.

Din cauza bugetului redus pe care îl are la dispoziție în acest an, Consiliul Județean a decis la jumătatea acestei săptămâni contractarea unui împrumut de 46 de milioane de lei, pentru a achita contribuția proprie în cadrul a cinci proiecte europene aflate în derulare, printre care se numără și cel de dotare a Ambulatoriului SJU.

 


Categorii: Actual, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*