Raluca Alexandru, noul presedinte-director general al CJAS Buzau

10 octombrie 2017 | 1 comentariu |

Tanara avocata si-a propus sa se desprinda de „corul nemultumitilor” din generatia ei si sa demonstreze ca tinerii pot sa aduca mai multa energie in administratie, ca sunt capabili sa si construiasca, nu doar sa critice.

 

Raluca Ecaterina Alexandru

Incepand de astazi, Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Buzau are un nou presedinte. Prin decizia presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Razvan Vulcanescu, tanara avocata Raluca Ecaterina Alexandru a fost numita in functia de presedinte-director general al institutiei.

Timp de doi ani, functia a fost ocupata cu delegatie de ec. Paula Grigore, in urma unei decizii a fostului presedinte al CNAS, Vasile Ciurchea, prin care au fost inlocuiti 42 de presedinti-directori generali ai caselor judetene. Intre timp s-au organizat mai multe concursuri pentru ocuparea acestui post, dar niciun candidat nu a fost declarat promovat, asa ca Buzaul a ramas intr-un perpetuu interimat.

Astazi insa, actualul presedinte al CNAS a emis ordinul de inlocuire a Paulei Grigore, care si-a reluat postul detinut in urma cu doi ani in cadrul Serviciului Planificare si Relatii cu furnizorii.

Raluca Ecaterina Alexandru, care la inceputul lunii august promova examenul de ocupare a postului de functionar in cadrul Compartimentului Control al institutiei, a fost promovata in cea mai inalta functie din institutia ce gestioneaza banii asiguratilor la nivel judetean. Avand sprijinul PSD, ea va ocupa aceasta functie cu delegatie, cel putin pentru urmatoarele sase luni. Un nou concurs se va putea organiza doar dupa ce, la nivel central, conducerea CNAS nu va mai fi interimara, cum este dupa arestarile de la inceputul lunii septembrie, in urma unei fraude de proportii descoperita de DNA. 

 

Avocat de profesie, membra a Baroului Buzau, Raluca Ecaterina Alexandru este buzoianca, are 35 de ani, este casatorita si are un baietel de doi ani si jumatate. Absolventa a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii „Valahia” –Targoviste (promotia 2005), a cursurilor de master in Administratie publica europeana (2005-2006) la aceeasi universitate si a unui cursul de „Formator” (2016) – acreditat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei, Raluca Alexandru a debutat profesional in 2007, fiind consilier juridic in cadrul unui Birou de Executor judecatoresc, dupa care a promovat examenul de intrare in avocatura la Baroul Buzau. In perioada 2012-2014 a fost avocat coordonator in cadrul firmei de avocatura „Alexandru, Iuga si Asociatii”, in urmatorii doi ani a ocupat aceeasi pozitie in cadrul formei de avocatura „Alexandru si Asociatii” iar in 2016 a devenit „practician in insolventa”.

Desi spune ca profesia de avocat i-a adus numeroase satisfactii, incepand din august 2017 a preferat sa se reorienteze profesional si a participat la examenul organizat de CJAS Buzau pentru un post vacant de functionar in cadrul Compartimentului Control, pe care l-a si promovat.

Dupa doua luni a fost promovata in functia de presedinte-director general al CJAS Buzau. In cazul in care postul va fi scos la concurs va avea posibilitatea sa demonstreze ca are abilitatile si pregatirea necesare pentru a ramane pe functie pentru un mandat intreg, dar exista si posibilitatea ca numirea sa-i fie prelungita, tot cu delegatie, pana la ocuparea postului prin concurs sau pana ce presedintele CNAS (cel actual sau unul viitor) va decide altfel.

 

Intrebata ce a determinat-o sa ia decizia de a da avocatura pe o functie in administratie, Raluca Ecaterina Alexandru, noul presedinte al CJAS Buzau a declarat, in exclusivitate pentru SanatateaBuzoiana.ro ca, desi profesia sa de baza i-a adus numeroase satisfactii si financiar a avut de pierdut, considera ca experienta pe care o va acumula va fi un castig. „Sunt o persoana dinamica, energica si cred ca este o datorie a noastra, a tinerilor, sa ne implicam in administratie, sa demonstram ca suntem capabili sa facem mai mult decat sa stam pe margine, sa ne plangem de ceea ce nu ne convine si sa criticam. Eu cred cu toata convingerea ca aceasta tara are viitor, iar persoanele venite in sistemul public cu experienta din privat pot aduce un suflu nou, pot schimba unele mentalitati, ritmul de lucru, modul de a privi si de a face lucrurile sa merga. Cred ca este o oportunitate de a demonstra ca generatia mea este capabila sa construiasca, sa schimbe ceea ce nu ne convine, sa ne obisnuim cu totii ca nimic nu pica din cer, nu vine pe tava. Eu sunt obisnuita cu munca la foc continuu si am invatat de la maestrii mei ca NU EXISTA NU POT, iar expresia LASA CA MERGE SI ASA este una paguboasa”, a declarat Raluca Alexandru, exprimandu-si speranta ca fiind un om de echipa, va reusi sa colaboreze bine cu tot personalul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, cu furnizorii de servicii, cu beneficiarii – asiguratii si cu colaboratorii din toate sferele de activitate.

Este tanara, frumoasa, energica si de un optimism molipsitor, asa ca noua nu ne ramane decat sa-i uram succes si sa speram ca ceea ce promite acum va deveni realitate in viitorul apropiat.

 

 


Categorii: Actual, C.A.S., Stiri

Comentarii (1)

  1. Eduard spune:

    Felicitări şi succes !

Adaugati un comentariu


 

*