Spațiile verzi din curtea maternității buzoiene, reamenajate de voluntari

Maternitatea a fost inclusă în rândul unităților medicale din țară unde angajații companiei Nutricia au efectuat lucrări similare.

 

Curtea Maternității Buzău a căptătat, de ieri, un aspect mult mai plăcut, ca urmare a eforturilor depuse de o echipă de 46 de voluntari din cadrul companiei Nutricia, care și-au rupt mai bine de șase ore din timpul lor liber pentru a reamenaja spațiul verde din curtea unității medicale. Lucrările au constat în toaletarea spațiilor verzi, prin plantarea de arbuști și gazon, astfel că peisajul din curtea maternității de pe strada Victoriei a căpătat un aspect mult mai primitor și mai plăcut vederii.

Acțiunea face parte dintr-o campanie pe care fundația Nutricia a demarat-o în urmă cu mai mulți ani și care vizează înfrumusețarea spațiului peisagistic aferent maternităților din țară.

Înainte de a sosi la Buzău, voluntarii fundației – toți angajați ai companiei Nutricia – au mai reamenajat spațiile verzi ale maternităților din Cluj, Iași și Craiova.

 

Acțiunea de înfrumusețare a spațiului verde din curtea maternității, care este secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență Buzău, a fost coordonată de șeful secției de Neonatologie, medicul Nicolae Mădălin Bobe, dar și de managerul SJU, Claudiu Damian.

La finalul celor șase ore, pe parcursul cărora voluntarii au plantat arbuști și gazon pe spațiile verzi, seful secției de Neonatologie a declarat că „această acţiune a fost una binevenită pentru secţia noastră, am colaborat foarte bine cu reprezentanţii firmei Nutricia pentru a realiza acest proiect. Totodată, ne bucurăm că acest demers a avut un feedback pozitiv din partea multor colegi şi ne dorim ca astfel de inițiative să continue la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău”.

Inițiativa a fost salutată și de managerul spitalului, care a ținut să le mulțumească celor 46 de voluntari pentru efortul depus și pentru că pentru că au inclus și maternitatea buzoiană în programul campaniei lor.

 

Luna trecută s-au împlinit doi ani de când maternitatea buzoiană a început să funcționeze în noul sediu de pe strada Victoriei, lucrările de amenajare a secțiilor, sălilor de operație și saloanelor fiind finalizate în cursul lunii aprilie a anului 2016.

Au urmat apoi lucrarile de dezinfecție și primirea avizului de funcționare din partea Direcției de Sănătate Publică, iar pe data de 19 mai 2016 s-au făcut primele internări în noua maternitate, în paralel cu transferul pacientelor care se aflau deja internate în sediul de pe bulevardul Gării, care între timp a fost demolat.

De această dată, inaugurarea noii maternități a fost făcută fără mare fast, dat fiind faptul că o inaugurare oficială fusese făcută în 2012, dovedindu-se doar un exercițiu de imagine menit să atragă capital electoral, întrucât maternitatea nu a putut deveni funcțională decât patru ani mai târziu.


Adaugati un comentariu


 

*