Adela Cojan, noul președinte al CNAS

19 noiembrie 2019 | 1 comentariu |

Decizia de numire în funcție a fost publicată aseară în Monitorul Oficial, concomitent cu cea referitoare la demiterea lui Vasile Ciurchea.

 

Adela Cojan, președinte CNAS

Începând de aseară, Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) are un nou președinte. Medicul Adela Cojan a fost numită în funcția de membru al Consiliului de Administrație și președinte al CNAS, cu rang de secretar de stat, înlocuindu-l pe Vasile Ciurchea.

Schimbarea era previzibilă, după anunțul făcut de premierul Ludovic Orban la festivitatea de preluare a mandatului de către actualul ministru al Sănătății, Victor Costache. La acel moment, primul ministru a precizat că președintele CNAS și managerul interimar al Institutului Fundeni sunt primii vizați de schimbările care vor fi operate în sistem, însă primele demiteri au fost cele ale secretarilor de stat din Ministerul Sănătății.

Aseară a avut loc și schimbarea așteptată la conducerea CNAS, în Monitorul Oficial fiind publicate decizia de eliberare din funcție a lui Vasile Ciurchea și cea de numire a Adelei Cojan.

Noul președinte al CNAS vine pe aceeași filieră ca și ministrul Victor Costache, până ieri deținând funcția de director executiv la spitalul privat Polisano din Sibiu, cel în cadrul căruia a lucrat și ministrul.

 

Vasile Ciurchea

Noul președinte al CNAS este medic primar specializat în sănătate publică și conferențiar la Facultatea de Medicină din cadrul Universități din Sibiu. Adela Cojan este certificată și în management sanitar, iar în perioada 2005-2012 s-a aflat la conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Sibiu, fără a fi afiliată politic.

Prin decizia semnată de premierul Orban, Adelei Cojan i se atribuie și rangul de secretar de stat, împreună cu calitatea de membru al consiliului de administrație al CNAS.

În ceea ce-l privește pe Vasile Ciurchea, proaspăt demis, acesta ocupa pentru a treia oară funcția de președinte al CNAS, ultima dată fiind investit la sfârșitul lunii iulie a acestui an. Primul său mandat la conducerea instituției s-a derulat în perioada februarie 2007 – ianuarie 2009,  revenind apoi în funcție în iunie 2014 și demisionând în martie 2016, in contextul în care era anchetat de DNA într-un scandal de corupție privind sistemul informatic al cardului de sănătate.

 


Categorii: Actual, Autoritati, Stiri

Comentarii (1)

  1. Avram Nicolae spune:

    Pleacă ai noștri vin ai noștri/ noi rămânem tot ca…proștii !

Adaugati un comentariu


 

*