Buzăul se pregătește pentru primul maraton de vaccinare

Evenimentul va fi găzduit de centrul comercial Buzău Shopping City și se va adresa cu preponderență tinerilor între 16 și 18 ani, însă sunt șanse ca până atunci să fie aprobată și vaccinarea celor cu vârste mai mici, până la 12 ani.

 

Buzau Shopping City

La începutul săptămânii viitoare, Buzăul va găzdui pentru prima dată un maraton de vaccinare în cadrul unei acțiuni derulate la nivel național pentru a marca Ziua Internațională a Copilului. Este vorba de un maraton adresat în special adolescenților cu vârste între 16 și 18 ani, care se pot vaccina cu serul de la Pfizer, iar Buzăul va lua parte la acest eveniment prin amenajarea unui punct de vaccinare în incinta centrului comercial Buzău Shopping City.

Maratonul de vaccinare de la Buzău se va desfășura în perioada 31 mai – 1 iunie cu implicarea Prefecturii, a Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului Școlar Județean și a Primăriei, în parteneriat cu centrul comercial care va găzdui punctul de vaccinare.

Pe parcursul zilelor de luni și marți, punctul de vaccinare va funcționa între orele 10.00 și 20.00 în zona din imediata apropiere a intrării dinspre strada Frăsinet. Vaccinarea se va face fără programare, cu serul de la Pfizer, fiind așteptați în mod special tineri între 16-18 cărora le este dedicată această acțiune. Tinerii care doresc să se vaccineze trebuie să se prezinte la punctul de vaccinare însoțiți de unul dintre părinți sau de reprezentantul legal, având asupra lor actul de identitate. Bineînțeles că, în cazul în care nu va exista o cerere foarte mare din rândul adolescenților, în cadrul maratonului de vaccinare se poate vaccina orice buzoian care va dori să facă acest lucru.

 

Inițial, s-a dorit ca acest eveniment să fie adresat și copiilor între 12 și 16 ani, întrucât la momentul la care a fost planificat se spera că până la data stabilită, Agenția Europeană a Medicamentului își va da acordul pentru administrarea serului de la Pfizer și în cazul acestei categorii de vârstă.  Autoritatea similară din Statele Unite deja și-a dat acordul în acest sens, iar în alte țări s-a început vaccinarea copiilor începând cu vârsta de 12 ani, în timp ce producătorul a depus documentația și pentru autorizarea în țările Uniunii Europene. Urmează ca, în perioada următoare, să fie obținut acordul în acest sens, iar atunci, vaccinul de la Pfizer se va putea administra începând cu vârsta de 12 ani, evident, cu acordul părinților sau al reprezentantului legal.

 

Ioana Mihaila

Referindu-se la acest subiect, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat că autoritățile române vor aproba fără întârziere vaccinarea copiilor între 12 și 16 ani imediat ce Agenția Europeană a Medicamentului va da undă verde în acest sens, decizie așteptată chiar în cursul zilei de azi.

Aşteptăm cu nerăbdare decizia Asociaţiei Europene a Medicamentului. Cât de repede posibil, vom aproba şi noi şi vom începe vaccinarea la această grupă de vârstă. Evident că vaccinarea va avea nevoie şi de acordul informat al părintelui. Sperăm să existe o cât mai mare colaborare cu părinţii şi cu medicii de familie, aşa încât copiii care, din nou, nu neapărat suferă şi nu dezvoltă forme foarte severe, dar sunt un vector important de transmitere, să se vaccineze în număr cât mai mare. Este o idee binevenită, aceea ca Grupul de Comunicare Strategică să aibă o comunicare ţintită şi pe acest segment de vârstă”, a declarat ministrul.

Dacă agenția europeană va anunța azi decizia în acest sens iar dacă autoritățile române se vor mișca repede în acest week-end și vor emite toate aprobările necesare, există toate șansele ca la maratonul de vaccinare care va începe săptămâna viitoare la Buzău și în alte orașe, să poată fi vaccinați și copii intre 12 și 16 ani.

 


Adaugati un comentariu


 

*