Nou record de infectări la Buzău, în criza Covid-19

27 octombrie 2021 | 0 comentarii |

În ultimele 24 de ore s-au înregistra peste 500 de cazuri noi la nivelul județului, din aproape 1.000 de testări.

 

Ceea ce Sanatateabuzoiana.ro anticipa în urmă cu mai puțin de o săptămână s-a adeverit astăzi, când județul Buzău a depășit două praguri critice de la debutul pandemiei. Astfel, după ce la începutul acestei săptămâni, numărul persoanelor decedate care fuseseră anterior confirmate cu Covi-19 a trecut de 600, cu peste 100 de decese în mai puțin de 14 zile, astăzi avem confirmarea oficială că s-a depășit și pragul de 500 de cazuri noi confirmate într-o singură zi, după câteva zile în care s-a înregistrat o scădere a numărului de infectări.

Singurul aspect pozitiv ar fi acela că nu s-a mai raportat niciun deces ca urmare a infectării cu SARS-CoV-2, dar spitalele sunt în continuare supraaglomerate cu pacienți aflați în stare gravă și foarte gravă, așa că riscul se menține ridicat, în continuare, iar personalul medical este aproape epuizat și abia mai face față suprasolicitării.

Raportul Direcției de Sănătate Publică remis în această dimineață indică faptul că în ultimele 24 de ore, la nivelul județului s-au înregistrat 505 cazuri noi, la care se adaugă 3 cazuri de reinfectare. Cel mai mic pacient nou confirmat are doar o lună, iar cel mai vârstnic are 91 de ani. Tot în ultimele 24 de ore au fost efectuate 969 de teste care, raportate la numărul de cazuri noi, indică o rată de pozitivare de peste 50%.

 

Precedentul record de îmbolnăviri fusese consemnat pe 21 octombrie, atunci când raportul DSP indica 451 de cazuri noi și 3 reinfectări. Au urmat 6 zile cu cazuri mai puține însă cu mai multe decese, pentru ca azi să se depășească pentru prima dată pragul de 500 de cazuri noi pe zi.

Din fericire, raportul de azi al DSP nu mai consemnează niciun deces atribuit Covid-19, însă este evident că lista neagră nu se va opri la cele 611 decese consemnate până acum.

Până deseară, la Buzăul va trece și de 20.000 de cazuri de Covid-19 înregistrate de la debutul pandemiei, raportul pentru ziua de ieri indicând 19.958 de cazuri. Ținând cont că numărul cazurilor nou confirmate zilnic nu a mai scăzut de mult sub 100 și nici nu se întrevede o îmbunătățire considerabilă a situației epidemiologice, este evident că astăzi va fi depășit și acest prag psihologic de 20.000 de îmbolnăviri.

 

La nivelul județului doar două localități au rămas neatinse de valul patru al pandemiei, neavând niciun caz confirmat în ultimele 14 zile. Este vorba de Murgești și Parodși, unde incidența este de 0 la mie, în timp ce la nivelul județului trece de 7,72 la mie. Comuna Săpoca are cea mai ridicată incidență – peste 17 la mie – urmată de Unguriu și Rușețu, cu incidențe peste 14 la mie.

Cele mai multe cazuri confirmate în ultimele 14 zile sunt însă în municipiul Buzău, unde sunt aproape 1.700 de persoane infectate în ultimele 14 zile. Raportat la populația totală a municipiului, asta înseamnă o incidență de aproape 13 la mie, Buzăul fiind pe locul patru în clasamentul județean.

Deși este a doua localitate din județ ca număr total de locuitori, Râmnicu Sărat stă mult mai bine, cu aproximativ 250 de cazuri în ultimele 14 zile și o incidență de aproape 6,2 la mie.

 


Adaugati un comentariu


 

*