Tratamentul ambulatoriu al diabeticilor, una dintre preocupările conducerii SJU Buzău, la început de an

8 ianuarie 2022 | 0 comentarii |

Unitatea medicală încearcă să atragă cel puțin un specialist în Diabet, nutriție și boli metobolice, pentru cabinetul de Diabet, nutriție și boli metabolice din Ambulator, astfel încât pacienții să poată beneficia de serviciile medicale de care au nevoie. 

 

Spitalul Județean de Urgență Buzău încearcă să reia activitatea cabinetului de Diabet, nutriție și boli metabolice din Ambulatorul de specialitate integrat, care de patru luni nu mai poate oferi servicii pacienților, întrucât singurul medic ce asigura funcționarea cabinetului a preferat să-și continue activitatea în cadrul clinicii sale private.

Chiar dacă în momentul plecării din sistemul public de sănătate, medicul a spus că va oferi pacienților posibilitatea de a i se adresa în continuare, în privat, dar doar o parte dintre ei au reușit să beneficieze de servicii medicale decontate de CNAS, prin cabinetul său și al celelalți 6 medici diabetologi din județ. Cei care au rămas „pe dinafară” au continuat să vină la spital, unde cei doi medici care asigură activitatea secției de Diabet, nutriție și boli metabolice le-au acordat asistență medicală în urgență, pentru a nu rămâne fără medicamentele vitale de care au nevoie

În contextul în care persoanele diagnosticate cu diabet constituie una dintre cele mai vulnerabile categorii de pacienți la infecția cu virusul SARS-CoV-2, încercăm să facem tot ce putem pentru a-i ajuta să-și primească, la timp, tratamentul și îngrijirile medicale de care au nevoie. Din păcate, spitalul a rămas fără medic pentru cabinetul din Ambulator, în urmă cu câteva luni, iar în perioada de vârf a pandemiei ne-a fost imposibil să găsim un înlocuitor, pentru a asigura continuitatea cabinetului”, a precizat managerul SJU Buzău, Claudiu Damian.

 

Claudiu Damian

După finalizarea unui nou ciclu de rezidențiat, conducerea unității medicale speră să atragă cel puțin un specialist tânăr, care să asigure activitatea cabinetului din Ambulatorul integrat.

Acum, că lucrurile s-au mai normalizat, am scos din nou la concurs un post de medic diabetolog și sper ca în condițiile în care o nouă serie de medici au finalizat rezidențiatul și au susținut examenul de specialist, în această perioadă, când li se eliberează certificatele care atestă obținerea acestui titlu, se pot alătura echipei noastre. Le oferim condiții foarte bune de lucru, o echipă pe care se pot sprijini la nevoie, facilități atractive de cazare, de instalare și de avansare în carieră. Chiar dacă Buzăul nu este centru universitar, sper că își vor evalua corect avantajele de a profesa în spitalul nostru. Căutam oameni pe care să ne putem baza și cărora să le punem la dispozitie toate resursele de care au nevoie pentru a profesa în condiții de secol XXI, le oferim sprjin financiar pentru a-și completa competențele și a avansa în profesie, pentru că noi credem că doar împreună putem să progresăm”, a precizat managerul SJU Buzău, Claudiu Damian, care spune că unitatea medicală are 3 posturi de medic diabetolog vacante, așa că dacă mai mulți medici cu această specialitate vor dori să vină la Buzău, va face imediat demersurile necesare pentru a-i coopta în echipă.

În județul Buzău sunt peste 30.000 de persoane diagnosticate cu diabet și boli de nutriție. Șase dintre cei șapte medici diabetologi aflați în relații contractuale cu CJAS își desfășoară activitatea în municipiul Buzău și unul în orașul Pogoanele, în cabinete medicale particulare. Aceștia pot oferi, însă, servicii medicale gratuite și rețete compensate doar în limita contractului.

 

Spitalul Județean de Urgență Buzău a scos la concurs, pentru perioada următoare, 10 posturi de medic, cu normă întreagă. Cele mai multe dintre acestea sunt pentru medici urgentiști, de care este nevoie atât în perspectiva valului 5 al pandemiei, cât și a extinderii și modernizării Unității de Primire Urgențe, care se va realiza cu fonduri europene și de Consiliul Județean.

Potrivit anunțului SJU Buzău, în perioada următoare sunt scoase la concurs:

• 1 post cu normă întreagă de medic specialist confirmat în specialitatea diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice la Cabinet Diabet, nutriţie şi boli metabolice;

• 1 post cu normă întreagă de medic specialist confirmat în specialitatea dermatovenerologie la Compartiment Dermatovenerologie;

• 6 posturi cu normă întreagă de medic specialist confirmat în specialitatea medicină de urgenţă la UPU-SMURD;

• 1 post cu normă întreagă de medic primar confirmat în specialitatea medicină de urgenţă la UPU-SMURD;

• 1 post cu normă întreagă de medic specialist confirmat în specialitatea ortopedie şi traumatologie la Secţia Ortopedie şi traumatologie.

 


Categorii: Actual, Jobs, Medici, Spitale, Stiri

Adaugati un comentariu


 

*