Trei doctori care fac ONOARE Buzăului

6 decembrie 2018 | 8 comentarii |

Medicii Carmen Orban, Florentina Ioniță-Radu și Călin-Petru Tătaru vor primi vineri, 7 decembrie, din partea Primăriei Buzău, tilul de „Cetățean de Onoare”.

 

Avem mulți medici care, de-a lungul vremii, au făcut ONOARE Buzăului, prin felul în care și-au făcut datoria față de pacienți, prin amprenta pe care și-au lăsat-o asupra sistemului medical românesc, prin cercetările medicale apreciate la nivel național și internațional sau prin care chiar au schimbat anumite paradigme în domeniu.

Doar șase dintre ei sunt cetățeni de onoare au Buzăului până acum, deși nume mari, care au marcat istoria medicinii românești și universale au fost sau sunt orignari din această urbe. Este însă de remarcat că, în această perioadă, când medicii sunt sub lupa opiniei publice mai ales pentru ceea ce nu-i onorează, există și reprezentanți ai acestei profesii care fac cinste orașului din care provin și profesiei pe care și-au ales-o, iar Primăria Buzău a înțeles acest lucru.

Astfel, primul titlu de „Cetățean de Onoareal municipiului Buzău a fost conferit în 2007 (post-mortem), savantului George Emil Palade, care în 1974 a primit premiul NOBEL pentru Fiziologie și Medicină. Au urmat medicul militar Ion Țintoiu, căruia i s-a conferit aceeași disticție în 2013, respectiv, medicul, omul de cultură și filantropul Valeriu Bistriceanu omagiat în 2017 (post-mortem).

 

Dr. Carmen Orban

Iată că anul acesta a venit vremea să fie apreciați și trei medici mai tineri, care vineri, 7 decembrie, vor primi titlul de „Cetățean de Onoare” în cadrul unui eveniment organizat de administrația locală, special, pentru ei.

Dr. Carmen Orban, medic primar ATI, conf. universitar, managerul Spitalului Clinic Fundeni (cea mai mare unitate medicală din România), dr. Florentina Ioniță-Radu, medic primar medicină internă și gastroeneterologie, conf. universitar (primul general medic femeie din România, comandantul Spitalului Militar Central) și dr. Călin-Petru Tătaru, medic primar oftalmolog, profesor universitar și singurul care profesează și la Buzău, s-au remarcat printr-o excepțională conduită profesională, prin implicarea în cercetarea științifică și printr-o apreciabilă capacitate managerială în domeniul medical.

 

Dr. Florentina Ionita Radu

Printr-o Hotărâre aprobată în Consiliul Local Municipal la sfârșitul lunii noiembrie, s-a aprobat conferirea acestei distincții academicianului Marius Andruh, activistului pentru drepturile omului Grigore Scărlătoiu, preşedinte Committee for Human Rights in North Korea cu sediul în Washington, jucătorului de tenis de masă Ovidiu Ionescu, vice-campion european, şi medicilor Carmen Orban, Florentina Ioniţă-Radu şi Călin Tătaru.

Despre cei trei doctori s-a scris de multe ori, în presa locală, națională și chiar internațională, iar dacă arunci o privire pe CV-ul lor nu poți să nu fii impresionat. Ca ei sunt și alții, dar ceea ce-i deosebește este felul în care ei s-au remarcat în a oferi omului bolnav nu numai cele mai bune medicale, ci și alinare sufletească.

 

Dr. Calin Petru Tătaru

Despre oamenii și medicii Carmen Orban, Florentina Ioniță-Radu și Călin-Petru Tătaru veți afla mai multe din SănătateaBuzoiană.ro, după evenimentul de mâine, când în cinstea celor trei doctori de ONOARE ai Buzăului, administrația locală a organizat un eveniment festiv la care vor participa personalități din lumea medicală, miniștri, consilieri prezidențiali, parlamentari, autorități locale și generali ai Armatei Române.

Prin acest fel de recunoaștere sibolică a meritelor lor, primarul Constantin Toma a spus că municipalitatea încearcă să „readucă acasă valorile naționale, oamenii care au făcut și fac cinste Buzăului, atât la nivel național cât și internațional”.

 Comentarii (8)

 1. Geta Saftoiu spune:

  Si eu am cunoscut o pe dna dr.Florentina Ionita ! Un OM cu o verticalitate morala si o demnitate profesionala, calitati f.rar intalnite la oameni! O imbratiasez cu mare drag!

 2. Gilescu Nicoleta spune:

  Santem mandri ca avem asemenea personalitati! Felicitari si mult succes in activitatea dvoastra!

 3. Maria Pascu spune:

  M-as bucura sa promovam tot ce e de bine! Sa facem mereu publice numele celor care au reusit in diferite domenii.

 4. Ortansa Nicolae spune:

  Fara dumnealor n-am exista. Cu respect, Ortansa.

 5. Goia Adriana spune:

  Domnului Dr Tătaru i-am fost pacienta!
  Stima și respect și pentru OM și pentru medic!

 6. Mariela Tanase spune:

  E bine cã cei din primărie au decis sa-i aprecieze astazi si nu post-mortem. Felicitari tuturor si mult succes in continuare!

 7. Elena Manea spune:

  Felicitari! Sper sa fie un BUN EXEMPLU pentru toti medicii din tara!

 8. Rica Radulescu spune:

  Eu o stiu pe doamna doctor Florentina Ionita Radu – o doamna deosebita, un medic foarte bun, acestia sunt intradevar o valoare pentru orasul Buzau, cu ei trebuie sa ne mândrim, ei ne redau sanatatea. Felicitari doamnelor si domnule pentru ceea ce faceti!

Adaugati un comentariu


 

*